Tacx NEO 3M – Harjoitusvastus integroiduilla liikelevyillä

Tacx NEO 3M - Lifestyle Photography
On taas se aika vuodesta, kun esiin on kaivettu harjoitusvastukset tai harkitsemme uuden älyharjoitusvastuksen hankkimista. Tacx esittelee tänään uuden Neo 3M Direct Drive älyvastuksen, joka on suunniteltu tarjoamaan aiempaa realistisen ajotuntuman, jotta sisäpyöräily olisi entistäkin paremmin ulkona tapahtuvaa pyöräilyä simuloivaa.
Tacx NEO 3M sisältää vakiona 11spd pakan.

Odotettu uudistus

Tacx Neo -trainerit ovat olleet jo pitkään hyvin suosittuja ja samalla yksiä alan benchmarkeista. Myös jopa DC Rainmaker on nostanut Neot suositeltavien trainereiden listalle realistisen ajotuntuman, matalan melutason ja vakaan alustan ansiosta. NEO 2T esiteltiin nelisen vuotta sitten, joten uudistumista on jo osattu odottaa.

Liikelevyt ovat kytkettävissä pois päältä näin halutessaan.

Kuten olettaa saattaa, Tacx on nyt päivittänyt laitetta entisestään. Tällä kertaa päivitysten pääkohteena on ajotuntuma, jota on lähdetty kehittämään luomalla traineriin kiinteästi integoidut liikelevyt. Näiden levyjen avulla pyörän ja trainerin liike on luonnollisempi ja samalla pyörää sekä traineria vähemmän kuluttavaa. Liikelevyt ovat myös kytkettävissä halutessaan pois päältä.

NEO 3M on edelleen laajasti yhteensopiva erilaisille vapaarattaan rungoille, mutta nyt se toimitetaan vakiona 11-vaihteisella (shimano/sram) rataspakalla. Lisävarusteena on myytävissä XD/XD-r, Microspline, Campagnolo 9-12 ja Campagnolo N3W -vaparin rungot.

NEO 3M taittuu edelleen kohtuullisen kompaktiksi ja sisältää nyt myös kantokahvan.

Aiemman mallin kehityskohteiksi mainittiin useiden tahojen toimesta kantokahva puuttuminen, joka on nyt lisätty NEO 3M:ään. Kantokahva tekee NEO 3M:n kuljettamisesta helppoa, ja laite toimii ilman erillistä virtalähdettä, antaen vapauden harjoitella missä tahansa.

Wi-Fi/Ethernet yhteyttä hyödyntävä Tacx -älyverkkosovitin

Erikseen myytävänä oleva uusi älyverkkosovitin takaa vakaan yhteyden Ethernetin tai Wi-Fi:n kautta, parantaen harjoittelun sujuvuutta etenkin tilanteissa, joissa käytetään useita harjoitusvastuksia samassa tilassa, kuten vaikka sisäpyöräilykilpailuissa.

Moottorin speksit on tuttua aikaisemmasta NEO:sta, eli ajotuntuma on sulavaa ja realistista, myös erityisesti nousujen ja spurttausten aikana. Laitteessa on mahdollisuus simuloida jopa 25%:n nousukulmia ja käsitellä 2 200 watin spurtteja. Valmistajan mukaan laite on kuitenkin entistä tarkempi laajemmalla tehoalueella. Kalibrointiprosessia ei tarvita, joten laitteen käyttöönotto on vaivatonta. Laitteessa on lisäksi mielenkiintoinen virtuaalinen vauhtipyörä, joka simuloi erilaisten ajopintojen, kuten mukulakivikatujen ja sorateiden, todellista ajotuntumaa värähtelemällä.

Sovellusintegraatio

Tacx NEO 3M on saumattomasti yhteensopiva Tacx Training -sovelluksen kanssa, johon käyttäjät saavat ilmaisen kolmen kuukauden tilauksen ostaessaan harjoitusvastuksen.

Sovellus tarjoaa valikoiman harjoitusvideoita, virtuaalisia ryhmäajoja, mahdollisuuden harjoitella ystävien kanssa ja tilaisuuksia treenata maailman huippupyöräilijöiden rinnalla.

Ja kuten nykyään useimmissa harjoitusvastuksissa, Neo 3M voidaan yhdistää muihin suosittuihin harjoitus- ja virtuaalipyöräilyalustoihin, kuten TrainerRoad ja Zwift.

 

Eroavaisuudet NEO 2T ja Flux -mallien kanssa

 

Uudet ominaisuudet NEO 3M:ssä:

  • Monipuolinen Liike: Sisäänrakennetut liikelevyt yhdessä sivuttaisliikkeen kanssa tarjoavat luonnollisen ajotuntuman ja suojaavat samalla laitetta kulumiselta.
  • Sisältyvä Rataspakka: Valmiiksi asennettu 11-vaihteinen rataspakka mahdollistaa vaivattoman käyttöönoton ilman kalibrointitarvetta
  • Integroitu Kantokahva: Helppokäyttöinen kantokahva tekee NEO 3M:n kuljettamisesta vaivatonta, ja laite toimii ilman erillistä virtalähdettä, antaen sinulle vapauden harjoitella missä tahansa
  • Suora Yhteys: Uusi älyverkkosovitin takaa vakaan yhteyden Ethernetin tai Wi-Fi:n kautta, parantaen harjoittelun sujuvuutta tilanteissa, joissa käytetään useita harjoitusvastuksia samassa tilassa
  • Tarkka ja Luotettava Mittaus: Mittaa tehon, nopeuden ja kadenssin 1 %:n tarkkuudella aina 2200 W:n tehoalueella, tarjoten tarkkaa tietoa suorituksista ja edistymisestä.

Tacx NEO 3M tulee saataville markkinoille samantien ja sen ohjehinta suomessa 2069€ (sis. 11spd pakan). Lisävarusteena saatava Tacx -älyverkkosovittimen ohjehinta on 155€.

Lisätietoja: Tacx NEO 3M

Kirjoittanut:

Bob

Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.