Työjuhdat Likaaseen Lakeuteen 2024 | osa 2

Likaanen Lakeus on lähes 460km pitkä soratieseikkailu, joka kiertää pitkin Pohjanmaan lakeuksia. Tapahtuma ajettiin 25. toukokuuta 2024, lähtöpaikkanaan Kokkola. Tässä osallistujien pyörien esittelyä osa 2.

Historian ensimmäinen Likaanen Lakeus ajettiin viime viikonloppuna. Reitti oli pituudeltaan n. 460km ja sitä lähti haastaamaan pyöräilijät seuraavanlaisilla varustuksella.

Ensimmäinen osa pyöräesittelyistä löytyy täältä.


Juha Rinta-aho

Ikä 32 / Pedersöre

Pyörä: Lauf Seigla kustomoituna oman maun mukaiseksi. Tällä olen jo ehtinyt ajaa talven lenkit ja viime syksyn EM-kisat. Näin tällaisen kaksi vuotta sitten The Riftissä Islannissa ja päätin, että Laufin vielä hankin joskus. Voimansiirtona SRAM GX Transmission Wolftooth 46T ovaalirattaalla ja Power2max tehomittarilla. Pakan 10-52 jako sopii tänne lakeuksillekin tosi hyvin eikä vaihteiden välit ole liian suuret, mutta jyrkkiä teknisiä seinänousuja ei tarvitse tunkata. Kiekkoina Likaasessa Lakeudessa itse tehdyt aerokiekot Nextien kehillä, 32 aeropinnalla ja DT 350 navoilla. Renkaina S-Works Pathfinder 42 mm Tubolightin inserteillä. Talviajossa oli 29×2.2” Race Kingit. Tempotangot ovat hyvä lisä näin pitkässä koettelemuksessa, nämä löysin Fillaritorilta 15 eurolla ja asensin niihin myös SRAMin blipsit.

Laukut: Runkolaukkuna puolalaisen Ride and Get Lostin mittatilaustyönä valmistama kolmio, Revelate Designsin eväslaukku ja moneen kertaan kasaan uudelleen ommeltu satulalaukku. Näin pitkässä ajossa koko kolmion täyttävä laukku on ehdoton, sinne saa kolme litraa nestettä juomarakossa, työkalut ja vaatetta sekä painopisteen alas tekniseen sora-ajoon.

Suosikkivaruste: Paras varuste on Laufin lehtijousikeula. Sillä voi pommittaa alamäkiä, kivikkoja ja teknisiä paikkoja kovaa sekä kantata mutkiin kuin Pidcock. Se ei tuo juuri lisää painoa, mutta nopeuttaa käännöksiä valtavasti, säästää käsiä ja tasoittaa kovaa menoa.


Kim Aumanen

Ikä 55 / Pietarsaari

Pyörä: Pyöräni GIANT Revolt Advanced 2 vuodelta -21 on periaatteessa kiekkoja ja renkaita lukuunottamatta vakio. Kuitukiekot on GIANT SLR 1:set 42mm syvät ja renkaina Continentalin Terra Speedit 40mm:senä. Pullotelineet on KTM:n carbonit.

Laukut: Laukut on Restrapin Race sarjaa lukuunottamatta Apiduran ”goody bagia”. Valoina Giant HL 1100 ja RL 200. Navi on Wahoon Roam.

Suosikkivaruste: Yksi tärkeä varuste joka mulla on melkein aina mukana riippumatta olenko liikenteessä gravelillä, maantiepyörällä tai maastopyöllä on tuo Restrapin yläputken päälle tuleva laukku. Siihen mahtuu yllättävän paljon ja sitä on tosi helppo käyttää ajossa.

Toinen mieluinen varuste on varsinkin bikepacking keikoilla esim. satulaputkeen kiinnitettävä Apiduran Musette laukku. Todella kevyt ja kätevä!

Hanna Salminen

Ikä 40 / Ylöjärvi

Pyörä: Pyöränä uuden karhea maastoratsu Scott spark ,joka korvasi loppuun kulutetun vanhan sparkin,joka oli jo nähnyt ”lähes kaiken” metsästä maantiehen.

Laukut: Mukaan lähtee blackburnin runkolaukku. Laukkuna tämä ,koska aikoinaan pieneen  s koon täysjousto runkoon oli vaikea löytää sopivaa ja monen mittailun jälkeen tämä valikoitui sopivaksi. Myös kaksi tankopussukkaa lähtevät,koska niihin saa tungettua kaiken naposteltavista virtapankkiin

Suosikkivaruste: Suomen kesän tärkeimmät varusteet kuorivaatteet ja kuorihanskat lähtevät yötä varten mukaan.ovat pelastaneet usealta paleltumiselta. Myös yön raikastaja hammasharja lähtee juomareppuun.


Simo Hurskainen

Ikä 47 / Pirkkala

Pyörä: Lauf Seigla. Ensimmäinen gravel pyöräni oli hiukan hutiostos, mutta kokemus antoi hyvän ymmärryksen millaisen haluan seuraavaksi, Eli Laufin. Laufissa miellyttää kovasti sen geometria, hillittömän leveä rengastila ja hämmästyttävän hyvin toimiva erikoisen näköinen joustokeula. Toki sähkövaihteet ja tehomittari ovat plussaa. Tämä kokonaisuutena tarjoaa juuri sitä mitä haluan ja tarvitsen erilaisille gravel seikkailuille.

Laukut: Runkolaukkuna mittatilauksena Ride and get lost:lta Custom Half Frame Bag, peräporkkanana Acepacin saddle bag harness ja sen sisällä Topeak:n Compression valve pussukka.

Tankolaukkuna suoja.cc ja top packinä Apidura.

Suosikkivaruste: Top packistä löytyy Aakkoset, oli sitten kyseessä lyhyt tai pitkä seikkailu.
Mikäli satulalaukku ei ole käytössä, satulatolpan virkaa hoitaa SRAM AXS Dropper post mikä auttaa jyrkissä alamäissä etenkin korvien väliin.


Markus Ojala

Ikä 36 / Alajärvi

Pyörä: Työjuhtana toimii Specialized Crux, jossa ei ole enää mitään alkuperäistä (ml. runko). Voimansiirto on speksattu 48/10-50 välityksillä Etelä-Pohjanmaan vuoristoon XX1 osilla ja Quarqilla, jotta sadaan kaikki data talteen. Kiekkoina toimii Rovalin C38, jotka on aikanaan ryövätty maantiepyörästä ja niihin laitettu 42mm S-Works pathfinderit. Muita mukana käytettäviä laitteita ovat Garminin Edge 540, Varia 516 ja Lupine Piko valaisemaan yötä.

Laukut: Tankolaukkuna toimii Lead Out gearin tuote, joka on ostettu Bobin tarkan speksailun tuotoksena. Muut laukut ovat Restrapin valmistamia ja näiden mallit ovat Race Frame Bag – Large (4.2L), Race Top Tube Bag (1.5L) ja Stem Bag (1.1L). Näihin laukkuihin mahtuu kaikki tarvittava määrä tavaraa ja paljon muutakin.

Suosikkivaruste: Tähän en voi vastata muuta kuin ajoseura, Ilman ajokavereita, en tällaiseen tapahtumaan lähtisi. PS. snackbackista on tosi kiva ja helppo syödä.


Iida Rahikainen

Ikä 35 / Tampere

Pyörä: Canyon Grizl CF SL 6 Sramin Apex AXS -voimansiirrolla. Hankin pyörän vasta reilu kuukausi sitten eikä sille ole ehtinyt kertyä juuri kilometrejä, joten Likaanen Lakeus on nyt meidän yhteinen tulikasteemme.

Laukut: Kaikki laukkuni ovat eri merkkiä: Vaatteille vedenpitävä Ortlieben satulalaukku, työkaluille ja muulle sälälle juuri sopivan kokoinen Restrapin runkolaukku ja puhelimelle Apiduran vaakaputkilaukku, jossa on mainio magneettiläppä. Kaikki laukut ovat kunnolla koeteltuja suosikkeja. Laukkujen tärkein ominaisuus on se, että ne eivät heilu eivätkä osu ajon aikana mihinkään kehonosaan.

Suosikkivaruste: Ilman aurinkorasvatuubia en lähde tien päälle kuin ehkä keskitalvella. Myös Specialized Power -satula on rakas luottovaruste, jonka erinomaisuuden tietää siitä, että pitkälläkään reissulla ei tarvitse ajatella satulaa.


Tero Niemelä

Ikä 34 / Ilmajoki

Pyörä: Ostin pyörän neljä vuotta sitten, kun halusin mahdollisimman monikäyttöisen pyörän pyöräretkeilyyn. Rungossa on tilaa 2.4” renkaille ja geometria vastaa hyvin jäykkäperä maastopyörää, joten pyörä on todella hyvä ajaa haastavassakin maastossa. Kiekot on kuituiset Dt Swiss XMC350 jotka on kasattu Sapim CX Ray pinnoilla. Takanapana Dt Swiss 350 ja edessä Shutter Precision PD-8X Dynamonapa. Dynamosta saa virran Supernova E3 etuvalolle sekä Supernova takavalolle. Sekä tietysti USB laitteiden lataamiseen. Renkaina 2.2” Continental Race King. Osasarja on alun perin 11 vaihteinen Sram Apex hydraulisilla jarruilla. Vaihteistoa on päivitetty Ratio Technology 12 speed rattaalla ja pitkällä takahäkillä, joka mahdollistaa 52t Eagle pakan käytön.  Tällä hetkellä edessä 36t ratas ja takana 10-50 Gx Eagle. Keula on Rockshox Sid 100 mm joustolla.  Paras päivitys mitä pyörään olen tehnyt!
Tankona Salsa Cowchipper, jossa tupla tankonauhat ja aerobarit. Satula on SQlab 614 ja satulaputki Salsa Guide.

Laukut: 

Satulalaukku sekä toptube bag on Revelate Desingsin valmistamia. Loput laukuista olen itse suunnitellut ja ommellut Ultra 200 UHMWPE kankaasta, joka on todella kestävää ja kevyttä kangasta. Itse tekemällä olen saanut täydellisesti omaan pyörään ja varusteille sopivat laukut ja tietysti tehtyä ominaisuuksia, joita olen pyöräretkillä kaivannut.

Likaanen Lakeus on harjoitusretki tulevaa Tour Divide kilpailua varten, joten luonnollisesti pakkaan saman retkivarustuksen, joka tulee 4400km Tour Divide reissulle!

Suosikkivaruste: Yksi varuste on hankala nimetä, mutta kuvan mukaisella varustuksella tulee aina hyvä fiilis ajella. 😊


Susanna Markoff

Ikä 37 / Vaasa

Pyörä: Kona Libre cr alkuperäisenä, ainoastaan satula vaihdettu SQLab:iin. Renkaina 45mm Continental Terra Speedit. Vuosi sitten ostin ja on kyllä hyvä retki-, talvi-, työmatka- ja gravelpyörä.

Laukut: Lähdettiin retkimeiningillä mukaan, edessä 8 litran Sea to summitin kuivapussukka Topeakin tankolaukku haarniskassa. Kuivapussissa Sea to summitin untuvamakuupussi ja tyyny, Expedin puhallettava alusta, Outdoor Researchin helium bivy. Bivy käytössä ekaa kertaa ja oli todella hyvä. Takana Ortliebin 4,5l satulaukku, vaihto/lisävaatteille/varusteille. Lisäksi Revelate designin tankopussukka ja pieni tob tube bag, eväille, rasvoille, pumpulle, vahalle yms. Painoa setille tuli ilman eväitä ja juomia noin 14-14,5kg.

Suosikkivaruste:

Suosikiksi tuli bivy, oli niin nopea ja kätevä käyttää, sekä hyvä nukkua.


Antti Majuri

Ikä 43 / Somero

Kuva: Marko Kuoppala

Pyörä: Surly Midnight Special road+ runkoon rakennettu jokapaikanhöylä. Roval c38 kiekot, renkaat schwalbe g one rs 45mm. Whisky no.9 keula. Sram rival axs etap vaihteet. Teräsrunko ja lihavat renkaat takaavat mukavat kyydit karkeammallakin alustalla. Lakeuksia varten kiersin ohjaustankoon toisen kerroksen Lizardskins  tankonauhaa.

Laukut: Runkolaukku restrap(vaihtovaatteet) top tube laukku, Fjällräven/Spezialized(elektroniikka) tangossa Partamatin  bönthöpussi(karkkipussina), sekä suoja CC, handebar bag(sadekamat) selässä kulkee 2l uswe juomareppu.

Suosikkivaruste: Uswe juomareppu, vaivaton juominen helpottaa kaikkea.


Mika Övermark

Ikä 49 / Tuusula

Pyörä: Sage Stormking GP. Aloin haaveilla titaanirunkoisesta hiukan leveärenkaisemmasta seikkailupyörästä, jossa olisi myös jousitettu etuhaarukka. Päädyin ottamaan yhteyttä yhdysvaltalaiseen pyörävalmista Sage Titaniumiin. Yritys valmistaa polkupyöriä käsityönä. En edes tiennyt, toimittaako yritys Suomeen. Selvisi, että he ovat aiemmin tehneet pyöriä Eurooppaan, omani oli ensimmäinen joka tuli Suomeen. Ja koska uniikkikappaleesta oli kyse, piti myös pyörän ulkoasun olla juuri omannäköinen. Ajatus lähti liikkeelle Lappajärvestä. Kotikunta on edelleen tärkeä, siellä on perhe ja suku.

Hahmottelin pyörän ulkoasua Tour de Lappajärvi -tapahtuman logon pohjalta. Lopullisen suunnitelman teki Sagen graafikko. Ulkoasu muokkautui osin maalaamisessa käytetyn tekniikan mukaan. Pyörän titaanirunko on pinnoitettu keraamisella materiaalilla, jota käytetään myös aseteollisuudessa. Se mahdollisti suihkemaalatun graffitityyppisen toteutuksen.

Pyörän etuosa kuvaa meteoriittia ja se tummenee tähtitaivaaksi takaosaa kohti. Mukana on myös Lappajärven siluettikuva pystyputkessa. Hauska yksityiskohta on myös se, että tyttäreni Saagan lempinimi on Sage. Lisäksi pyörän värityksessä on sama värit kuin Järvenpään Pyöräilijät edustusasussa.

Pyörän nimi on The Son of Meteorite, eli meteoriitin poika. Pyörän mallinimi Sagella on Storm King. Sain runkoon toiselle puolelle oman pyöräni nimen.

Tarkemmat tekniset tiedot pyörästä: https://sagetitanium.com/2022/09/12/storm-king-gp-the-son-of-meteorite/

Laukut: Bikebscking.fi. Kustom laukut, joiden väritys suunniteltu pyörän mukaan. Runkolaukku suunniteltu niin, että siihen mahtuu rungon vaajaputkessa kiinnitettunä oleva Silcan pumpu ja niin että matkaan mahtuu hyvin 2 normaalikokoisia juomapulloa. Vaakaputken päällä oleva ”runkoräpsä” kiinnitys ruuveills

Suosikkivaruste: Silca Impero runkopumppu kulkee sina mukana.Pelastanut useasti kuin rengashaasteet alkavat


Tuukka Kirsi

Ikä 54 / Taipalsaari

Pyörä: Curve grx titanium. Noin 3 vuotta ja 30000km hyvin palvellut. Kammet rotor Power Meyer crancset. Osina sram Eagles x0 sähköllä. 44t absolute Black, takapakka sram52-10. Jarrut sram red. Satula Brooks swallow ti noin 10vuotta käytössä ollut.

Ohjaamo Curve walmerbar 55cm.Profile design Aero bar.Vaihtaja napit.
Kiekot 50mm roval CL. Schwalbe one RS 40mm edessä 45mm takana.

Laukut: Restrap takaholsteri , toptubebag 1.5 l ja tangossa ganisterbag.Bönthöbussi restrap. Runkolaukku tailfin 4.5l.

Suosikkivaruste: Laukuista mieluisin mikä kulkee lähes aina matkassa on restrap toptubebag 1.5l. hyvä käyttää ja hyvin toimiva.


Juha Mielonen

Ikä: 42 / Seinäjoki

Pyörä: Specialized Crux. Hyödynsin viime syksynä työsuhdepyöräedun hankkimalla gravel-pyörän. Vaihtoehtoja mielessäni oli muutama, mutta tilasin lopulta paikallisesta kivijalasta Spessun Cruxin. Cruxini on Comp-malli eli hyvin peruskokoonpanolla oleva kevyt gravel-pyörä. Olen vaihtanut siihen ainoastaan lyhyemmän stemmin ja watti-kammet.

Laukut: Kaikki pyörän laukut ovat Evocin laukkuja. Päädyin näihin tuntien Evocin laadun sekä ne näyttivät yksinkertaisen siisteiltä ja käytännöllisiltä.
– Ohjaustankolaukku (handle bar pack): Lampun akku, hanskat, liivi, takki, Leatherman, Dexal-tabletit.
– Vaakaputken laukku (top tube pack): Ajon aikana syötävät eväät, lähinnä karkkia.
– Runkolaukku (frame pack): Eväät (geelit, karkit, suklaat jne… sekä kana-wrap). Toisella puolella powerbank & piuhat
– Satulalaukku (seat pack): Sisuri x 2, multitool, klossipultti, venttiilin sieluja, vaihdevaijeri, pikaliima, Gorilla-teippi, nippusiteitä.

Suosikkivaruste: OneUp EDC (100cc) pumppu. Pumppu sisältää yleisimmät työkalut ja renkaanpaikkausvälineet, mikä on omiaan huolettomaan ajoon ja tietoon siitä, että apu useimmissa teknisissä murheissa on lähellä. Sama pumppu kulkee kaikissa pyörissäni mukana ja on pelastanut monelta lenkin aikaiselta harmilta.


Markus Hautala

Ikä 42 / Oulu

Pyörä: 3T racemax. Pyörä on sen verran tuore, että hakee vielä vähän muotoaan, mutta likaanen lakeus näytti, että kyllä tästä ”Maxista” mukava pitkänmatkan reissukaveri tulee. Osat on sramin rival axs:ää ja kiekot huntin 35:t. Renkaina nyt oli fillarin mukana tulleet cinturato gravel M:t.

Laukut: Hankalasti passaa valmiit runkolaukut tähän runkoon. Mun laukuista ortlieb tuohon parhaiten istuu ja sillä mennään ainakin toistaiseksi. Persporkkana on myös ortliebin. Top tube baginä loistava magneettiläpällinen tailfin ja snackbag on fjällrävenin.

Suosikkivaruste: En mä tiedä onko mulla mitään erityistä suosikkia, kun käytännölisyys edellä näitä yrittää speksailla. Mainitaan nyt vaikka tuo snackbägin sivutaskusta törröttävä lusikka jolla on hyvä kauhoa vaikka makaroonilaatikkoa ajaessa. Samasesta taskusta löytyy myös vesipostiavain.


Aaron Lindholm

Ikä 28 / Vaasa

Pyörä: Canyon Grizl CF. Maastopuolelta on oma tausta mutta nyt viimeinen vuosi on mennyt täysin gravelin hurmiossa. Oikeasti pitkiä lenkkejä on hyvin vähän alla, joten reissusta tulee enemmän kuin mielenkiintoinen! Pyörä aikalailla tehdasosilla paitsi Spessun Pathfinderit ovat vaihtuneet alle.

Laukut: (Hyvät) ja halvat Whiten omat laukut.

Suosikkivaruste: Ehdottomasti eväät!


Milla Vierimaa

Ikä 48 / Kokkola

Pyörä: Pyörä Open WI.DE. Ostin sen kaverilta viime kesänä käytettynä. On kyllä ollut mieluinen, kevyt ja ketterä. Renkaat laitoin ennen lakeuden reissua uusiksi eli Specialized Pathfinder.

Laukut: Laukut tankolaukkua lukuunottamatta hankin ja lainasin viimeisellä viikolla kiireessä. Satulalaukku toimi Ihan hyvin ja siihen sai hyvin sopimaan varusteita.

Suosikkivaruste: Tankolaukku on kiinni aina pyörässä eli se ja tietenkin juomapullo.


Teppo Laurio

Ikä 36 / Kuopio

Pyörä: Trek Checkpoint SLR7. Pyörä on ollut vuoden käytössä niin kisailu kuin seikkailu käytössä. Näin pitkälle reissulle intekroidun hiilikuitu ohjaamon tilalle valikoitui  38/46 flare tanko johon sain tempotikut kiinni. Pirelli Cinturato RC renkaat 45mm leveänä ja painetta vain sen verran että sillä on jotain merkitystä.

Laukut: Rungon sisällä majailevassa huoltopussukassa kaasut ja yksi tubolito sekä multitool. Bontragerin oma runkolaukku, jonka iso puoli on täynnä karkkia ja patukoita, pienempi puoli pitää sisällään latureitten johdot sekä nippusiteitä, sähköteippiä ja muutaman ruuvin linnoituksen rakennukseen. Majoitustarpeet ja vaatteet kulkivat mukana bontragerin perseporkkanassa, mutta sen jätin lähtöpaikalle kun matka ei ollut kovin pitkä 😜

Suosikkivaruste: Nokkahuilu. Se on kompakti soitin ja kuulostaa hirveämmälle kuin huuliharppu, niin sellainen pitää olla taukoja ja vastoinkäymisiä varten mukana.


Miikka Kippola

Ikä 52 / Kärkölä

Pyörä: Spessu crux

Laukut: Runkolaukku apidura. Persporkkana Topeak.

Suosikkivaruste: Rengastyökalut 😊


Mikko Paikkala

Ikä 41 / Vaasa

Pyörä: Focus Mares hiukan DIY modattuna runko. Osat on pääasiassa shimanoa. WTB riddlerit 45mm nyt alla. Tällä poljetaan työmatkat, retket ja sepeli grindaukset. Ei mikää ferrari, mutta vie perille.. jos suunto tarjoilee oikean reitin.

Laukut: Runkolaukku omavalmiste, sisällä juomarakko ja eväät. Peräporkkanassa mukana riippari, lisävaatetta työkalut ja elektroniikka. Toptubessa pikkulaukku jossa syötävää ja bönthöpussukka johon mahtuu hyvin vaikka pintti.

Suosikkivaruste: Riippumatto, melkeen aina mukana jos väsy yllättää 😉


Toni Seppälä

Ikä 45 / Hämeenlinna

Pyörä: Rose Backroad GRX RX810. Kiekkoina ZIPP 303 Firecrest ja renkaat S-Works Pathfinder 42mm, tankona Prime Primavera Aero 400mm -maantietanko, jossa kiinni Primen TT -tangot. Satula Selle Italia SLR Boost Gravel. Muutaman vuoden vanha pyörä jo, aikanaan valittu keveyden ja “kisavalmiuden” (niin arvostelut väittivät!) perusteella. Lisäksi rungosta löytyy kiinnityspaikkoja pidemmällekin bikepacking reissulle.

Laukut: Varsinainen frankensetti. Runkolaukku Wohoo, ajalta ennen bikepackingin nykyistä suosiota, on tosi kevyt ja toiminut hyvin. Satulalaukku Restrap kisamalli. Isompia satulalaukkuja on tullut kokeiltua jo kolmelta eri merkiltä ja tällä hetkellä tämä tuntuu parhaalta, valjaskiinnitys on erittäin kätevä ja koko sopivan kompakti. Toptube laukkuna Apidura, piti ostaa Restrap, jotta olisi edes jotkut laukut samaa sarjaa, mutta eipä ollut viime vuonna saatavilla tarpeeksi nopeaan toimitukseen. Hyvin on apidurakin toiminut.

Suosikkivaruste: Kapeahko aerotanko, jolla saa mukavan ja aeron ajoasennon, hiekkatie vain vilisee silmissä (muuta ei siinä asennossa sitten juuri näekään).


Toni Lund

Ikä 48 / Paimio

Kuva: Marko Kuoppala

Pyörä: Kona Rove teräsrungolla 2015 vuosimalli. Pyörässä ei ole mitään muuta alkuperäisestä kokoonpanosta kuin runko jolla on ajettu 49200 km. Pari vuotta sitten voimansiirto vaihtui SRAM Apexista Shimanon GRX:ään. Eturattaana on Garbaruk 44 ovaali ja takana 42-11 pakka. Genesis CGR1 kuituhaarukka ja tanko Ritchey Beacon 42cm leveänä. Kiekkoina on itsekasattu Shimanon Ultegra (etu) ja XT (taka) napoihin Nextie kuituvanteille. Renkaina Challenge Getaway Pro 40mm tubeless jotka rullaavat kuin unelma. Olen tällä pyörällä ajanut useamman omatoimisen bikepacking-seikkailun ja tuhansia kilometrejä hiekka- ja sorateitä.

Laukut: Revelate Designs Tangle runkolaukku (M), Restrap Race vaakaputkilaukku ja Evoc WP 1.5 tankolaukku. Satulalaukkuna on Porcelain Rocketin ensimmäinen malli vuodelta 2013. Ollut monessa mukana kuten Alaskassa ITI-kisassa vuonna 2015. Likaanen Lakeus ajoa varten siellä on makuupussi, ilmatäytteinen makuualusta ja tyyny ja ajovaatteita.

Suosikkivaruste: Cumulus Lite Line 300 makuupussi. Pitkistä yön yli kestävistä ajoista on ollut taukoa kolme vuotta joten on hyvä varautua bivittämään.


Petri Pusa

Ikä 31 / Lapua

Pyörä: S-koon Canyon Grail Al 7 1by. Polkupyörien Toyota Auris, kustannustehokas ja kaunis. Muuten suoraa tehtaalta mutta renkaat on vaihdettu 42 mm Pathfindereiksi.

Laukut: Laukut on XXL:n tarjoustuotteita. Hyvin tuntuu pysyvän tavarat sisällä.

Suosikkivaruste: Varusteista mieluisin on Ospreyn juomareppu joka ei hiosta selkää vaan kulkee huomaamattomasti mukana melkein joka reissulla.


Samuli Saarimaa

Ikä 43 / Kerava

Pyörä: Pyörä 3T Exploro Pro. Sram Rival 1×11. Continental Terra Speed 40mm. Garmin Edge 530.

Laukut: Ortliebin vedenpitävät pyörälaukut Seat-Pack 16,5L. Handlebar-Pack 9L. Frame-Pack Toptube 4L.

Suosikkivaruste: Bikepacking retkillä mukana kulkee tyyny, ei siis mikään ilmatäytteinen vaan oikea tyyny.

 

Kirjoittanut:

Bob

Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.