Garmin HRM-Fit – erityisesti naisille suunniteltu sykemittari

Nyt kuulolla naiset - oletko joskus miettinyt, että joudut urheillessa virittämään rinnan ympärille liikaa tavaraa? Minä olen. Siksi tämä Garminin naisille suunnattu uutuus herätti heti kiinnostukseni, kun näin sen julkaisun. Lukaise lisää, ja selvitä mihin tässä tuotteessa ihastuin.

Garmin on julkaissut uuden sykevyön, joka on suunnattu erityisesti naisille. Kyseessä on malli nimeltä HRM-Fit, joka napsautetaan kiinni suoraan urheilurintaliivien reunaan. Näin liivien kanssa ei tarvitse käyttää rintakehän ympärille viritettävää sykevyötä. Mielestäni tällainen tuote on tervetullut uutuus, sillä olen joskus tuskastellut useampaa kiristävää asiaa rinnan ympärillä, eli vyötä liivien lisäksi.

 

HRM-Fit käytössä

HRM-Fit sykevyö on helppo napsauttaa paikalleen urheiluliivin reunaan. Kiinnitys toimii kolmella nipistimellä, jotka pysyvät tiukasti kiinni. Yksi nipistin on keskellä sykesensorin kohdalla, ja kaksi klipsiä sivuilla. Olen testaillut HRM-Fitiä maastopyöräillessä, sisäpyöräillessä ja kuntosalilla, ja sykevyötä ei edes huomaa. Hyvä istuvuus onkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, ja ainakin omassa käytössäni tämä toteutuu. Hyvin istuvan urheiluliivin kanssa ei ole kertaakaan tuntunut että vyö liikkuisi tai kääntyilisi mihinkään, eikä sitä tunne käytössä.

Garmin HRM-Fit napsautetaan kiinni urheiluliivin reunaan kolmella klipsulla tai ”nipistimellä”.

Garmin ehdottaa että HRM-Fit sykevyötä käytettäisiin korkean tai medium-tuen liivien kanssa. Näin liivit eivät pääse heilumaan urheilun aikana ja sykettä mittaavat elektrodit pysyvät varmasti oikealla paikalla. Napakampi korkean tuen liivi sopii mielestäni HRM-Fitin kanssa hyvin siitäkin syystä, että sykevyö on hieman jäykkä ja saattaa kääntää liian löysän liivin reunan ympäri. Oma suositukseni siis on myös käyttää HRM-Fitiä hyvin istuvan ja riittävän napakan liivin kanssa.

Hyvän istuvuuden ja riittävän kireyden lisäksi on huomioitava, että liivissä on riittävän leveä resori johon sykevyö kiinnitetään. Garmin suosittelee käyttöohjeissaan 2-5cm resorin leveyttä, joka toteutunee jos käytössä on keskitason tai korkean tason tuki. Lisää käyttövinkkejä HRM-Fit-sykevyöhön löytyy Garminin sivuilta.

 

Napakka ja riitävän leveä resori liivin reunassa on hyvä paikka kiinnittää HRM-Fit.
Nipistin nappaa tiiviisti urheiluliivin reunaan.

Garminin lupaa HRM-Fitille jopa vuoden patterin keston, ja tässäkin tuotteessa on litteä CR2032 paristo kuten muissakin Garminin sykevöissä. Sykevyö on helppo yhdistää kaikkiin Garminin ja Tacx Training –tuotteisiin ANT+ tai Bluetoothin avulla. Sykevyö aktivoituu kun se puetaan päälle, joten sitten ei muuta kuin let’s go vaan!

Patterille löytyy paikka keskimmäisen kiinnikkeen kohdalta, kuten perinteisissäkin sykevöissä.

 

Naps paikalleen. Pukeminen kannattaa aloittaa keskimmäisestä kiinnikkeestä, jolloin sykevyö asettuu luontevasti paikalleen.

 

Hyödyllinen uusi tuote urheiluliivien käyttäjille

Lueskelin HRM-Fitistä testin DC Rainmakerin sivuilta ennen kuin sain tuotteen itselleni testiin. Sivuilla on todella kattava ja ansiokkaasti kirjoitettu esittely tuotteesta, ja sykevyön sielunelämään paneudutaan tätä tekstiä vielä syvällisemmin. Kannattaa siis lukea, jos kiinnostaa nähdä lisää.  Kyseisen jutun testaaja kuitenkin pohti, ettei tämä tuote toisi mitään uutta sykemittaukseen.

 

Nipistin on jättänyt jäljen liivin reunaan. Uskallan väittää, ettei tämä sykevyö liiku paikaltaan millään ilveellä. Näin mittaaminen on luotettavaa ja voit unohtaa sykevyön olemassaolon kokonaa.

Saatuani sykevyön käsiini ja jo nopean testailun jälkeen jouduin olemaan eri mieltä arvion kanssa, sillä minulle tämä tuote on todellakin tuonut mukavuutta treeneihin. En tiedä mistä se johtuu, mutta minulla on joskus auennut perinteinen sykevyö lenkeillä tai luisunut väärälle kohdalle. Puenko sen kiinni liian löysälle vai liian tiukalle? Tai kenties syy on ollut jokin muu istuvuuteen liittyvä. Itse en ole mitoiltani mikään kestävyysurheilija ja joudun olemaan tarkka urheiluliivien valinnan kanssa. D-kupin rintavarustuksella on todella suuri merkitys sillä, mitä rintakehänsä ympärille virittää. Istuvuuden tulee myös olla varmasti hyvä, tai muuten liikkuminen ei ole miellyttävää. Omassa käytössäni HRM-Fit on todella tuonut mukavuutta sykevyön pukemiseen ja sen kanssa treenaamiseen, eikä se ole vielä missään vaiheessa päässyt luistamaan väärälle kohtaa. Nipistimet ovat niin tiukalla liivin reunassa kiinni, että niiden täytyisi rikkoutua, jotta sykevyö pääsisi tipahtamaan. Itselleni tämä sykevyö on game changer, ja meinaan testin jälkeenkin antaa tämän sykevyön toimittaa ykkössykevyön asemaa. Jätän kuitenkin perinteisin rinnan ympärille puettavan mallin vielä kakkosvyöksi, jos haluaisin liikkua joskus matalamman tuen liivien kanssa. Tähän tarkoitukseen HRM-Fit ei ole se optimaalisin. Todellisuudessa kuitenkin liikun melkein kaikki suoritukseni korkean tuen liivien kanssa, joten varmasti oikeasti pärjäisin vain yhdellä sykevyöllä. Sisäpyöräily on ehkä ainut laji, missä pärjään hieman heppoisammalla urheiluliivin tuella.

HRM-Fit istuvuus on mielestäni erinomainen, enkä ole tuntenut sitä missään vaiheessa treeniä. Sen olemassaolon voi siis vallan unohtaa.

Vastinetta rahalle?

Jos jotain tässä tuotteessa kritisoisin, tai vähintään ihmettelisin, niin sen on oltava HRM-Fitin hinta. Valmistajan sivuilla tuotteen hinnaksi ilmoitetaan 166€, joka on huomattavasti hintavampi kuin Garminin muut sykevyöt. Garminin perushyvä sykevyö HRM-Dual, joka itselläni on ollut aiemmin käytössä, maksaa 73 euroa. Hifistelyversio HRM-Pro Plus maksaa 135€. HRM-Fit kertoo kyllä enemmän tietoja kuin HRM-Dual, esimerkiksi juoksija saa HRM-Fitistä enemmän juoksun dynamiikan tietoja. Lisäksi tietoja vertaillessani HRM-Fitin vesitiiviys on perusmallia parempi, kuten myös päivän aktiivisuusmittaus. Hinta vaikuttaa mielestäni kieltämättä hieman suolaiselta, mutta olisin tämän testin jälkeen itse valmis sijoittamaan annetun summan tuotteeseen sen loistavan käytettävyyden vuoksi. Laitteen istuvuus ja perinteistä sykevyötä näppärämpi puettavuus ovat minulle niin suuret plussat, että olen myyty. Olen jättänyt sykevyön urheiluliiveihin kiinni, joten se on aina paikallaan kun lähden liikkumaan.

Kuten kaikissa muissakin tuotteissa, jokainen valitkoon itselleen välineen joka tarjoaa käyttäjälleen sopivimmat ominaisuudet. Loppuviimein HRM-Fit on sykevyö siinä missä muutkin, ja se eroaa muista saman valmistajan tuotteista pääosin sen nerokkaan kiinnityksen vuoksi. Napakka kiinnitys ja hyvä istuvuus lupaavat hyvää myös lähestyvän alamäkipyöräilykauden osalta.

 

HRM-Fit Garminin kotisivuilla.

Myyntipakkaus on taattua Garminin ilmettä. Sykevyön mukana tulee patteri valmiiksi asennettuna.

 

 

Kirjoittanut:

Salla

Kuraläpän ehdottomasti hauskin sekä ylivoimaisesti äänekkäin edustaja, jonka seurassa ei ole koskaan tylsää. Et usko vai? Lähde Sallan kanssa lenkille, niin 5min jälkeen tiedät mistä puhumme. Jos jatkat pidempään kuin 5min, niin opit hiljalleen mitä millainenkin kiljahdus tarkoittaa. Sallahan ei ole mikään pelkkä kaunis hattuteline, vaan pitkän kokemuksen omaava maastopyöräilijä, jonka salainen (nyt julkinen) intohimo on Emmerdale.