173: Onni Rainio – ammattipyöräilijän elämää ja maailman mäkien valloittamista

Onni Rainio on tällä hetkellä Suomen yksi kiinnostavampia ja seuratuimpia pyöräilijöitä. Matti Lehikoisen jälkeen Suomesta ei ole tullut alamäkipyöräilyssä maailman cupin kisoja kiertävää elite-sarjan kuskia, joten Onni on tehnyt jotain poikkeuksellista. Tässä jaksossa paneudutaan siihen, millaista maailmalla kisaaminen on ja kuinka Onni on päässyt tähän pisteeseen.

Tätä on moni odottanut, nimittäin Onni Rainion uutta vierailua Kuraläpässä! Salla ja Onni istahtavat saman pöydän ääreen juttelemaan ja päivittämään kuulumisia. Onnin kanssa tehtiin ensimmäinen jakso joulukuussa 2021, jolloin kävimme läpi Onnin taustaa ja sen hetkistä elämää. Parin vuoden aikana on tapahtunut paljon, ja nyt Onni ajaa ammattilaisena Pole Factory Racing UCI-tiimissä – ja vieläpä mäkipyörällä, joka on nimetty Onnin mukaan.

Jaksossa Onni kertoo siitä, millaista on ajaa alamäkipyörää ammatikseen, ja mitä ammattilaisuus oikeastaan tarkoittaa. Mistä viikko-ohjelma koostuu treenien suhteen, ja katsaus 2023 kauteen, monen muun aiheen lisäksi. Kaiken tämän päälle kuulette myös mitä Onni syö treenipäivänä ja kuinka monta OTB:tä hän kärsi edellisellä lenkillään.

 

Onnin kanssa äänitetty edellinen jakso 61: Onni Rainio – Suomen kovin alamäkikuski. Mitä luvassa vuodelle 2022?

 

Onnia voi seurata Instagramissa ⁠@onnirainio⁠

Onnin tiimi ⁠@polefactoryracing⁠

 

Jakson jaksosponsorina ⁠Ruka Bike Park⁠

Rukalla järjestetään heinäkuussa pyöräilytapahtuma ⁠Kitka⁠ 24.-27.7.2024

 

Onnin suositus: katsokaa supercrossia

Sallan suositus: ⁠Mestareiden metodit -kirja⁠ (Jani Parkkinen, Kari Räisänen)

 

 


Ota seurantaan meidän Instatili @kuralappa
Seuraa myös Soraläppää Instagramissa @soralappa
Liity Kuraläpän Strava-ryhmään
Kuraläpän YouTube
Voit lähettää meille palautetta sähköpostiin kuralappa@kuralappa.fi

 

Kirjoittanut:

Salla

Kuraläpän ehdottomasti hauskin sekä ylivoimaisesti äänekkäin edustaja, jonka seurassa ei ole koskaan tylsää. Et usko vai? Lähde Sallan kanssa lenkille, niin 5min jälkeen tiedät mistä puhumme. Jos jatkat pidempään kuin 5min, niin opit hiljalleen mitä millainenkin kiljahdus tarkoittaa. Sallahan ei ole mikään pelkkä kaunis hattuteline, vaan pitkän kokemuksen omaava maastopyöräilijä, jonka salainen (nyt julkinen) intohimo on Emmerdale.