Tarmo Ryynänen mukana Pinkbike Academyssä

Maastopyöräilyn reality-sarja Pinkbike Academy on saavuttanut jo kolmannen kautensa. Tällä kertaa kausi on suomaisten näkökulmasta erityisen kiinnostava, sillä hallitseva DH:n suomenmestari Tarmo Ryynänen on mukana kisassa.

 

Elämme tositv-ohjelmien kulta-aikaa. Silloin harvoin kun onnistun oikaisemaan itseni television ääreen, niin katseltavissa olevat vaihtoehdot tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta mitä älyttömimpiä tositv-ohjelmia. Tempparit, maajussille morsian, ensitreffit alttarilla, you name it! Jos koet hengenheimolaisuutta, niin tämä on sulle! Nimittäin Pinkbike tuo taas Youtubeen nähtäville ehkä parhaan tositeeveen ikinä, nimittäin Pinkbike Academyn. Kyseessä on formaatti, jossa amatööripyöräilijät jahtaavat palkintona olevaa Orbean ammattilaissopimusta ja 30 000$ palkintopottia.

Kuva: Pinkbike / YouTube

Tällä kaudella kisa on meidän suomalaisten näkökulmasta erityisen kiinnostava, sillä mukaan kisaan on valittu suomalainen Tarmo Ryynänen, joka on mm. hallitseva DH:n suomenmestari! Jos Tarmo on tuntematon suuruus, niin häneen kannattaa tutustua esimerkiksi podcast-jaksosta, jonka teimme Tarmon kanssa (jakso nro 72). Tarmon pääfokus on endurossa, ja sieltä kirkkaimpana suorituksena on U21-kategorian 2.sija Crans Montanassa. Tämän kauden jälkeen Tarmo siirtyy elite-kategoriaan, joten palkintona oleva Orbean pro-soppari olisi enemmän kuin kirsikka kakun päälle Tarmon uralle juuri nyt. Kehittyminen maailman kirkkaimpaan kärkeen vaatii keskittymistä lajiin täysipäiväisesti ja myös paljon resursseja, sillä harjoittelu ja kilpaileminen maailmalla lähes ympärivuotisesti on todella kallista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Tarmo Ryynänen (@tarppedh) jakama julkaisu

 

Kuinka seurata?

Nykyinen kausi on jo käynnissä ja sitä on katsottavissa 3 ensimmäistä jaksoa Pinkbiken YouTube-kanavalta. Ensimmäisten jaksojen perusteella on helppo todeta, että Tarmo ”The Terminator” on jengin nopeimpia kuskeja ja pyöränhuoltohommat sujuvat konkarin elkein. Mielenkiintoiseksi kisan tekee se, että kilpailijoiden taustat ja ominaisuudet ovat hyvin erilaisia, joten kisa ei ratkea pelkästään kellolla, vaan Orbea hakee heille parasta mahdollista kuskia heidän tarpeisiinsa. Tarmolla on varmasti kaikki eväät jopa voittaa kisa, joten jäädään jännittämään ja kannustamaan Tarmo voittoon!

Uusia jaksoja ilmestyy viikottain tiistaisin ja kausi huipentuu finaaliin, joka on katsottavissa 20.12.

Kirjoittanut:

Bob

Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.