Specializedin dirttipyörä uusiutuu peräti neljällä eri rengaskoolla

Specialized on juuri julkaissut uudistetun P-sarjan dirttipyöränsä ja nyt tarjolla on jopa neljä eri rengaskokoa lastenpyöristä Crankworx-kelpoisiin työkaluihin.

Juuri julkaistu uusi Specialized P.SERIES on saatavilla neljänä eri versiona, joiden välillä merkittävin ero on rengaskoko. Pienimmässä P.1:ssä rengaskoko on 20″, P.2:ssa 24″, P.3:ssa 26″ ja P.4:ssä 27,5″. Uuden P-sarjan kaikki pyörämallit ovat alumiinirunkoisia ja ne on suunniteltu tarjoamaan monipuolisia vaihtoehtoja hyvin eri pituisille kuskeille. Kaikissa neljässä uudessa pyörämallissa on 148 mm:n akseli takana ja säädettävä chainstayn pituus 15 mm:n säätövaralla. Suurin suositeltu rengasleveys on myös kaikilla versioilla sama 2,35″.

Näinkin uudella P.SERIES-dirtillä voi ajella. Ainakin jos nimi on Lucas Huppert.

P.4

Ehkä kiinnostavin uusista pyöristä on 27,5 tuuman rengaskoolla varustettu P.4, sillä selvästi suurin osa dirttipyöristä rullaa edelleen 26 tuuman renkailla. Specialized kertoo uudesta isommasta rengaskoosta seuraavaa:

Näimme, että valikoimaan tarvitaan selvästi suurempi runkokoko ja jotain, joka tuntuu enemmän maastopyörältä kuin klassiselta DJ-pyörältä. P.4 sopii pidemmille ajajille, jotka haluavat tilavamman tuntuman pyörään, tai kaikille ajajille, jotka etsivät maastopyörästään tuttua ajotuntumaa. Lisäksi lisäetuna ovat nopeammin rullaavat, suuremmat vanteet ja saatavilla olevien 27,5″ jälkimarkkinavanteiden ja renkaiden runsaus, joka tekee rungon custom-rakentamisesta helppoa.

Joustomatkaa P.4:n keulassa on 100 mm ja pyörä on varustettu perinteisellä HG-vapaarattaalla sekä takavaihtajan korvakkeella. Tästä pyörästä voi siis halutessaan tehdä vaihteellisen, jolloin se sopii monipuolisemmin esimerkiksi pump trackille ja maastoon. Muut P-sarjan pyörät ovat varustettuja single speed -vaparilla. P.4:ään sopii myös 26 tuuman renkaat, jos myöhemmin haluaa päivittää ketterämpään rengaskokoon. Suositushinta P.4:lle on 1900 €.

Uusi P.4
Kaikissa versioissa on rungonsisäiset vaijerien ja letkujen viennit.

P.3

P.3 on varustettu 26 tuuman rengaskoolla ja 100 mm joustavalla keulalla, eli sitä voisi kutsua perinteiseksi dirttipyöräksi. Specialized kertoo, että tähän pyörämalliin voi halutessaan päivittää myös 27,5 tuuman kiekot ja renkaat, mutta silloin pitää ottaa huomioon muutama asia. Takahaarukasta ei ole silloin koko säätövaraa käytettävissä ja Specialized suosittelee myös päivittämään keulan renkaille sopivan kokoiseksi. Suositushinta P.3:lle on 1900 €.

Uusi P.3
Kaikissa P-sarjan pyörissä on kierteellinen BSA-keskiö.

P.2

P.2:ssa on 24 tuuman kokoiset renkaat ja 100 mm:n joustomatka. Tämä pyörä voi osoittautua hyvinkin monipuoliseksi lasten maastopyöräksi. Suositushinta P.2:lle on 1400 €.

Uusi P.2

P.1

P.1 on P-sarjan pienimille maastopyöräilijöille suunnattu malli. P.1:ssä on 20 tuuman renkaat ja jäykkä keula. Pyörään voi kuitenkin halutessaan vaihtaa joustokeulan. Specialized on suunnitellut tämän pyörämallin geometrian parhaiten toimivaksi 80 mm:n joustomatkan kanssa. Suositushinta P.1:lle on 900 €.

Uusi P.1

P.3 ja P.4 ovat myös saatavilla runkosetteinä 1000 € hintaan niille, jotka mieluiten kasaavat osista oman dirttinsä.

Lisätietoja uutuuksista löydät muun muassa Specializedin nettisivuilta.

Kirjoittanut:

Mika

Kuraläpän viisain ja sydämellisin henkilö, toinen perustajajäsenistä. Mitä Mika ei tiedä, sitä ei kenenkään tarvitse tietää. Tekniikan parissa työtään tekevä Mika nauttii siitä, kun pääsee ajamaan pitkiä lenkkejä mieluiten musiikkia kuunnellen. Kalusto alla vaihtuu fiiliksen mukaan maasturista graveliin. Mika arvostaa myös hyviä oluita, ja onkin paljon mainetta niittäneen Kuraläppä NEIPAn luoja.