Sam Pilgrim siirtyy Canyonille

Maastopyöräilyn elävä legenda vaihtaa pyörämerkkiä.

Freeride-legenda Sam Pilgrim on maastopyöräilijä, joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Vaikka ikää on vasta 32 vuotta, on tämä kuski ehtinyt olla todella monessa mukana. Uran varrelle on mahtunut muun muassa Red Bull Rampagea, Crankworxia, X-Gamesia ja FMB World Tourin voitto. Kilpailumenestys ja huikeat temput tekivät aikoinaan Pilgrimista maailmanlaajuisesti tunnetun urheilijan. Viime vuosina kilpaileminen on jäänyt taka-alalle ja hän on keskittynyt ensisijaisesti maastopyöräilyaiheisten ja usein hyvin humorististen videoiden tuottamiseen YouTube-kanavalleen. Sam Pilgrimilla onkin tällä hetkellä yksi seuratuimpia maastopyöräilyaiheisia YouTube-kanavia hurjalla 1,8 miljoonalla seuraajallaan!

Sam Pilgrim on tunnettu muun muassa näyttävistä tempuista kekseliäissä ympäristöissä. Kuva: Lewi Pilgrim

Pilgrim siirtyy Canyonille Haibikelta, jonka kanssa hän teki yhteistyötä viitisen vuotta. Viime vuosina Pilgrim nähtiin usein ajamassa Haibiken sähköpyörillä mikä ei ole mikään ihme ottaen huomioon merkin panostus sähköpyöriin. Pilgrim osoitti jo vuosia sitten, että myös painavalla täysitehoisella sähköpyörällä pystyy tekemään temppuja ja hänellä on epävirallisesti nimissään useiden temppujen suorittamiset ensimmäistä kertaa maailmassa sähköpyörällä. Merkin vaihtumisen myötä Pilgrimin työkalupakkiin näyttäisi tulevan hieman aiempaa monipuolisempi varustelu, sillä Canyonilta kerrotaan hänellä olevan käytössään dirttipyörät Stitched 360 ja 720 freestyle- ja street-ajoon, Spectral ja Stoic trailiajoon sekä Torque bike parkiin. Kaiken lisäksi Pilgrimilla tulee olemaan käytössään sähköpyörät Spectral:ON ja Torque:ON.

Pyöräarsenaali vaikuttaa kasvavan tiimin vaihdon myötä. Kuva: Lewi Pilgrim

Canyon kertoo heidän ja Pilgrimin ensimmäisen yhteisen projektin olevan suunniteltu helmikuulle ja sen yhteydessä tehtävän videon tulevan julki keväällä. Sitä odotellessa voi vaikka käydä vilkaisemassa Pilgrimin ajatuksia uudesta pyöräsponsorista tuoreesta videosta:

 

Lisää tietoa aiheesta löytyy muun muassa Canyonin sivuilta ja Sam Pilgrimin YouTube-kanavalta.

Kirjoittanut:

Mika

Kuraläpän viisain ja sydämellisin henkilö, toinen perustajajäsenistä. Mitä Mika ei tiedä, sitä ei kenenkään tarvitse tietää. Tekniikan parissa työtään tekevä Mika nauttii siitä, kun pääsee ajamaan pitkiä lenkkejä mieluiten musiikkia kuunnellen. Kalusto alla vaihtuu fiiliksen mukaan maasturista graveliin. Mika arvostaa myös hyviä oluita, ja onkin paljon mainetta niittäneen Kuraläppä NEIPAn luoja.