Weldtite-pyöränhoitotuotteet: Protect & Shine Spray ja Disc Brake Cleaner

Brittiläisen Weldtiten pyöränhuoltotuotteiden testisarjan viimeisessä osassa ovat testivuorossa Disc Brake Cleaner ja Protect & Shine Spray. Näidenkin tuotteiden käyttötestit ovat kestäneet läpi kesän ja käyttökokemukset koostettu tähän artikkeliin.

Weldtite-tuotetestien viimeisessä osassa tutustumme Protect & Shine Spray-hoitosuihkeeseen ja Disc Brake Cleaner-puhdistussuihkeeseen.

Weldtite Protect & Shine Spray

Kun sanon ”hoitosuihke”, saattaa joku yhdistää tämän ensisijaisesti hiustenhoitotuotteisiin. Niin minäkin ennen, mutta nykyään minä ja pyörä käytämme ihan omia hoitosuihkeitamme. Ensimmäiset tällaiset suojaavat suihkeet tavatessani olin skeptinen, että tarvitsemmeko todella tällaisia tuotteita, mutta helpompaa pesua ja pidempää pesuväliä arvostavana tämä on kyllä oikeastaan aika sopiva tuote käyttööni. Hoitosuihkeen ajatus on vähän kuin pikavaha autolle, puhdista suojattava pinta, suihkuta ainetta ja pyyhi nukkaamattomalla liinalla. Vahasta poiketen hoitosuihkeen myötä pinnasta ei tule selkeästi ”vahainen”, vaan pinnat näyttävät uuden uutukaisilta, kuin vasta tehtaan kokoonpanolinjalta saapuneilta. Vähän kuin itsellä parturikäynnin jälkeen, sama muija mutta entistä ehompana.

Protect & Shine Sprayn muodostama suojakerros auttaa etenkin näin vaihtelevien kelien aikaan, sillä lika, kura ja tomu eivät tartu niin hanakasti pintaan kiinni ja seuraavassa pesussa voit huomata selviäväsi pienemmällä työllä – vähemmän käytettyä pesuainetta ja kevyemmällä pesulla puhtaaseen lopputulokseen. Itse käytän hoitosuihketta myös liukuputkien pintoihin aina niiden puhdistamisen jälkeen. Liukuputkista pidänkin tarkasti huolta ja pesen ne useammin kuin koko pyörää. Tämä Protect & Shine Spray on mainio tuote pyörän suojaamiseen ja kiillotukseen pesun jälkeen ja tuntuu, että pyöräni sininen väri alkoi tuotteen käytön jälkeen suorastaan hehkumaan. Verrokkina käyttämäni Muc-Offin vastaava tuote eroaa oikeastaan merkittävimmin vain tuoksultaan, enkä käytössä ja lopputuloksessa en huomannut kuin aivan hienoisen eron Muc-Offin eduksi, joka kesti pyörän pinnalla vähän pidempään kuin Weldtite.
Suihkepullo on riittoisa, 500 ml riittää moneen putsauskertaan ja hinta on kohdillaan. Weldtiten eduksi on mainittava jälleen myös saatavuus, sillä pienemmänkin pitäjän päivittäistavarakaupan valikoimissa tuotetta on tullut vastaan.
Sprayn käytön kanssa kannattaa kyllä olla tarkkana, ettei tuotetta pääse livahtamaan jarrulevyille tai -paloille. Ne suosittelen lämpimästi suojaamaan hyvin, jotta vältyt palojen ja levyjen mittavalta puhdistusoperaatiolta.

Weldtite Protect & Shine Spray
Weldtite Protect & Shine Spray heti pinnalle suihkuttamisen jälkeen näyttää märältä, mutta pyyhittyäsi pinnan voit kokea uuden hehkun ja syvyyden pyöräsi värissä!

 

Weldtite Disc Brake Cleaner

Jarrulevyjen puhdistuksesta puheen ollen, tiedättekö sen ulisevien ja pulputtavien jarrujen kakofonian? Kun metsä raikaa aina kun tunnustelet jarrukahvoja? Jep, jos ovat muuttolinnut syksyn merkki, niin samalla tavalla maasta lentävien laulujoutsenten kanssa honkottavat myös minun jarruni. Tähän loilotukseen on olemassa lääke, ja sen nimi on Disc Brake Cleaner. Kyseessä on liuotintyyppinen jarrulevyjen puhdistusspray. Se lupaa puhdistaa tehokkaasti lian, rasvan ja muut epäpuhtaudet levyjen pinnalta. Sen lisäksi, että jarrujen metelöinti loppuu, on puhdas pinta paljon mieluisampi tarttumapinta jarrupaloillesi. Suihketta tulee vauhdilla ulos tölkistä ja aika reilulla määrällä, joten aluksi meinasi mennä lutraamisen puolelle. Tämän kun otti huomioon myöhemmillä käyttökerroilla, sai ainetta kulutettua huomattavasti vähemmän. Ja oikeastaan aika pieni määrä riittää lopulta levyjen putsaukseen, joten testijakson kuukausien aikana olen saanut ehkä viidesosan tuotteesta käytettyä. Jarrupalat ovat Specializedin alkuperäiset palat joiden merkistä ja materiaalista en ole varma, mutta niiden ominaisuuksien en ole huomannut muuttuneen suihkeen käytön myötä enkä ole mitenkään varonut suihkeen joutumista jarrupaloille.

Jarrulevyt eivät ole olleet kuran kuorruttamina kuin muutaman kerran, joten oikein haastaviin töihin en ole Disc Brake Cleanerin kanssa useasti päässyt. Silloin suihketta saa suhuttaa reilummin, mutta edellään Useimmiten levyt puhdistuvat pyörän yleisen pesun mukana, mutta tätä käyttäessä tuli mieleen, että tämä voisi toimia myös pyöräreissuilla mukana, jos pesumahdollisuutta ei pyörälle ole ja jarruosasto kaipaisi pientä huolenpitoa. Pyöräni maalipinnan en huomannut olleen millänsäkään tästä Disc Brake Cleanerista eikä takarenkaan pintaan ole sulanut reikää, vaikka ainetta lirui renkaalle reiluja määriä.
Huomasin, että tuotteen saatuani ja sitä testattuani, saatoin jättää pyörää pestessä jarrupalat vähemmälle huomiolle ja paikkasin mieluusti tilanteen Disc Brake Cleanerilla. Tuotetta on helppo käyttää ja lopputulos on hyvä. Tölkki on 250 ml kokoinen ja riittoisa, kun oppii annostelun. Saatavuus tälläkin Weldtiten tuotteella on hyvä ja hinta samaa luokkaa vastaavien tuotteiden keskisarjalaisten kanssa.

Weldtite Disc Brake Cleaner
Weldtite Disc Brake Cleaner valmiina tositoimiin

 

Tähänkin tuotepariin olen ollut tyytyväinen ja tuotteet ovat toimineet odotusten ja tuotelupausten mukaisesti.
Kiitos vielä Weldtitelle näiden tuotteiden toimittamisesta testiin, oma kotihuoltoni sai näistä hyviä kokemuksia ja testit olivat hyvä osoitus siitä, että markkinoilla on hyvää valinnanvaraa pyöränhoitotuotteisiin.
Kiiltävää syksyn jatkoa!

Kirjoittanut:

Sari Jokinen

Sari on raikas tuulahdus iloa ja väriä maastolenkeillä ja kaikkialla, missä hänet kohtaatkaan! Sarilla on kokemusta pyöräilystä monen vuoden ajalta niin harrastajan, kuin kisaajan näkökulmasta. Työkokemus pyöräkaupalta antaa näkemystä tuotteiden testaamiseen.