Cannondale Terrus – kiinnostava uutuus kypärämarkkinoilla

Perinteisiä kypärävalmistajia mietittäessä Cannondale ei liene ensimmäisenä mielessä. Cannondale on kuitenkin valmistanut kypäriä aiemminkin, mutta nyt se on hypännyt mukaan markkinoille uusiutuneella mallistollaan, joka tarjoaa hyvin vakavasti otettavia vaihtoehtoja niin trailille kuin myös gravel- ja maantietouhuihin. Yksi uusista kypäristä on Cannondale Terrus -maastokypärä, johon meillä on ollut mahdollisuus tutustua. 

Ominaisuudet

Terrus on varustettu useilla ominaisuuksilla, jotka ansaitsevat huomion. Ensinnäkin, siinä on Mips Air Node -järjestelmä, joka tarjoaa lisäsuojaa pään alueelle. Kyseessä on Mips-teknologian kehittynein versio, joka on hyvin kevyt ja ilmava. Mips pitää huolta siitä, että pääsi pysyy turvassa mahdollisissa törmäystilanteissa. Tämä kerros on suunniteltu siirtymään ja kääntymään 10-15mm, jotta se voi absorboida ja hajottaa iskun voimaa onnettomuuksissa. Tämä auttaa vähentämään aivovammojen riskiä. Mipsiin on yhdistetty 360° ErgoFit+ -kiristyssysteemi, joka takaa tasaisen kiristyksen koko kypärän alalta.

Mips Air Node on kevyt ja ilmava kerros, joka suojaa onnettomuuksissa aivovaurioilta.

Toinen huomionarvoinen ominaisuus on Terruksen IntelliVent-järjestelmä, joka vastaa kypärän ilmanvaihdosta. Vaikka kypärä näyttää hyvin suojaavalta, sen tuuletusominaisuudet ovat erinomaiset. Voit keskittyä polkemiseen, kun ilma virtaa läpi kypärän pitäen pään viileänä kovassakin menossa. Cannondale Terrus -kypärä hyödyntää kestävää in-mold -rakennetta, joka yhdistää sisäosan ja ulkokuoren yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi. Tämä valmistustekniikka takaa kevyen, mutta vahvan rakenteen, joka tarjoaa luotettavan suojan pyöräilyonnettomuuksissa.

Terruksen BioMap Fit -istuvuus ansaitsee myös erityismaininnan. Tämä ominaisuus takaa, että kypärä tuntuu kuin räätälöidyltä päässäsi. Se on suunniteltu istumaan täydellisesti erilaisiin päänmuotoihin ja tarjoaa erinomaisen mukavuuden. Suunnittelun pohjana on käytetty isoa määrää dataa erilaisista päänmuodoista ja datan avulla on pyritty löytämään mahdollisimman hyvin toimiva muoto mahdollisimman monenlaiseen päähän. Kypärä on varustettu asiallisella lipalla, joka on asetettavissa kolmeen eri asentoon. Kypärän päälaella sijaitsee kiinnityspiste, johon on kiinnitettävissä esimerkiksi kamera tai ajovalo. 

Esimerkillisesti kypärän mukana tulee myös suojapussi kypärälle.

Cannondale Terrus -kypärän ominaisuuksien lisäksi on syytä mainita myös sen erinomainen Crash Replacement -ohjelma. Cannondale tarjoaa asiakkailleen poikkeuksellisen hyvän takuun, sillä mikäli kypärä vahingoittuu pyöräilyonnettomuuden seurauksena ensimmäisen vuoden aikana, niin Cannondale tarjoaa veloituksetta uuden kypärän. Jos onnettomuus tapahtuu ensimmäisen vuoden ulkopuolella, niin neljän vuoden ajan on tarjolla -50% alennus uudesta kypärästä.

Terrus ajossa

Kun asetin Terruksen päähäni ensimmäisen kerran, se istui kuin unelma – melkeinpä kuin kypärä olisi hivellyt aavistuksen ovaalinmuotoista päälakeani. Jykevän ja suojaavan näköinen kypärä asetti kuitenkin itselleni ennakkoluulot tuulettuvuuden suhteen, mutta olin hämmentynyt ennen kaikkea siitä, miten hyvin ilma virtasi kypärän läpi hitaankin lenkin aikana. Testilenkkejä ajoin niin +30 helteissä kuin myös monsuunisateissa ja kertaakaan en kokenut häiritsevää hien tai veden tiputusta silmille. 

Toinen asia, mikä sai hymyilemään oli Fidlock-kiinnitys. Kerran kun kokeilin sitä, ei tehnyt mieli palata vanhaan kiinnityssolkeen. En oikeastaan arvannut tarvitsevani sitä, mutta kiinnityksen helppous viehätti. Nopea ja helppo yhden käden kiinnitys on erittäin miellyttävä, ja oikeastaan en keksi miksi ylipäätään käyttää muunlaista kiinnitystä. Fidlock-kiinnitys on aavistyksen painavampi normaaliin solkeen verrattuna, joten kaikista kevyimmissä kypärissä tullaan varmaan pysyttelemään jatkossakin normaalissa kiinnityksessä.

Terruksesta löytyi suosiota kasvattanut Fidlock-kiinnitys

Yksi pieni särö lähestulkoon täydelliseltä tuntuvaan kypärään oli lasien istuvuus. En voinut olla huomaamatta, että kypärässä ei ollut täydellistä paikkaa lasien sijoittamiseksi silloin kun et halunnut pitää niitä silmillä. Suojaava kypärä ulottuu myös aika alas ohimon kohdilta, jolloin joidenkin lasien sangat voivat osua kypärään. Itselleni tämä ei koitunut ongelmaksi, vaikka sangat hyvin lähellä kypärää olivatkin. 

Kypärän muotoilu on tyylikästä myös tästä kulmasta tarkasteltuna.

Hinta ei ole myöskään mikään showstopper Terruksen kohdalla. Cannondale on asettanut sen kohtuullisen järkevään hintaluokkaan, lähtöhinnan ollessa 175 euroa. Värivaihtoehtoja on tarjolla useita, joista varmasti löytyy mieleinen jokaiselle. 

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Cannondale Terrus on todella mielenkiintoinen tulokas maastokypärämarkkinoilla. Se onnistuu yhdistämään erinomaisen istuvuuden, tehokkaan tuuletuksen ja Fidlock-soljen vaivattomuuden. Mips Air Node, IntelliVent-järjestelmä, BioMap Fit -istuvuus ja kevyt 370 gramman paino tekevät tästä kypärästä erinomaisen valinnan trail-ajoihin. Cannondale on osoittanut, että he eivät ole pelkkä pyörämerkki, vaan he voivat myös tehdä kypäriä, jotka saavat sinut nauttimaan ajamisestasi. Joten, jos koet että haluat kypärän osalta juuri edellä mainittuja ominaisuuksia, anna Terrukselle mahdollisuus – se voi olla juuri se kypärä. Itse huomaan valitsevani usein juuri Terruksen päähäni maastolenkeille.

Lue lisää Cannondalen sivuilta

 

PLUSSAT JA MIINUKSET

+ Erinomainen istuvuus

+ Erinomainen ilmanvaihto

+ Tyylikäs kokonaisuus

+ Fidlock-kiinnitys

 

– Ajolaseille ei selkeää säilytyspaikkaa

– Joidenkin lasien sangat saattavat osua kypärään

Kirjoittanut:

Bob

Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.