Videopoiminta: My Kona – Joonas Vinnari

Kuvat: Joonas Vinnari
Tällä kertaa videopoiminta osuu Joonas Vinnarin tekemään upeaan "My Kona" -videoon. Joonas on tullut tunnuksi pitkän linjan ammattivideokuvaajana ja myöskin SuomiDH-leffan isänä.

” Jos panisimme Konan kaikki viisaat päät yhteen ja miettisimme, kuka ilmentää parhaiten sitä mitä me rakastamme pyöräilyssä, niin meidän olisi vaikea löytää siihen sopivampaa henkilöä kuin Joonas Vinnari. Joonas hommasi ensimmäisen Konansa 20 vuotta sitten tavoitteenaan tehdä ura freeriden parissa. Hänen kotimaassaan Suomessa skene oli pieni, mutta hänen omistautumisensa lajille ei sitä ollut. Hän ammensi inspiraatiota vanhoista New World Disorder -elokuvista ja ruumiillisti elokuvissa näkemänsä freeride-elämäntyylin. Kukapa ei voisi olla pitämättä oluen juomisesta ja ajamisesta koko päivän?

Hänellä oli lahjakkuutta ja halua tehdä isoja juttuja, mutta matkan varrella hän löysi uuden intohimon: elokuvan tekemisen. Euroopan markkinointitiimimme alkoi antaa hänelle tukea tuotteiden muodossa ja palkata häntä kuvaamaan projekteja Konalle. Joonaksen tekemät elokuvat olivat muutakin kuin pelkkää peruskamaa. Niissä oli paljon luovuutta ja ne perustuivat tarinankerrontaan. Hän oli aikaansa edellä.

Viisitoista vuotta myöhemmin Joonas tekee edelleen elokuvia Konalle. Itse asiassa hän on pääohjaajamme sekä leikkaajamme, joka on tehnyt joitakin parhaista videoistamme ikinä. Kun hänellä oli ammattilaispyöräilijän taidot kameran edessä, hänellä oli valmiudet loistaa myös kameran takana. Hän on lähettiläämme Suomesta, hänellä on vertaansa vailla oleva huumorintaju, hän rakastaa kunnon saunaa ja hän pystyy yhä raidaamaan kuin 18-vuotias, jolla ei ole mitään menetettävää.”

–Kona

 

Kuva: Mikko Tikka
Kuva: Mikko Tikka

 

 

Kirjoittanut:

Bob

Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.