Roval Control SL Team – Kevyimmät xc-tuotantokiekot

Roval Control SL Team -vanteet ovat herättäneet paljon kiinnostusta XC maailmancupissa ja nyt ne ovat viimein julki. Tosin ne ovat saatavilla vain hyvin rajattuna 300 setin eränä.

Roval Control SL Team

  • Kehä: Roval Control SL 29″, hiilikuitu, sisäleveys 29mm
  • Navat: Roval Low Flange Hub, 20H/20H, 6-bolt, DT EXP 36t ratchet
  • Laakerit: DT Swiss Ceramic SINC
  • Pinnat: Roval by VONOA, hiilikuitu, suoraveto, 2-ristiin
  • Nippelit: Roval by VONOA, alumiini
  • Suositellut rengaskoot: 1.9″-2.6″
  • Paino: 1190g (548g + 642g) vannenauhojen ja venttiilien kanssa
  • Elinikäinen takuu
  • Hinta: 3200€

Kiekot ovat monelle maastopyöräilijälle yksi loputtomalta tuntuvan speksauksen kohteista. Roval lyö nyt pöytään omien sanojensa mukaan maailman keveimmät XC-tuotantokiekot, Control SL Team:t. Ne herättävät kiinnostusta keveyden, kestävyyden ja hallittavuuden ansiosta. Rovalin mukaan nämä ovat maailman nopeimmat XC-vanteet, mutta tarkastellaanpa, mitä näiden väitteiden taustalla on ja mitä uutta ne tuovat markkinoille.

Victor Koretzky ajoi Brasialian osakilpailuissa uusilla Control SL Team -kiekoilla.

Kevyimmät ja nopeimmat

Roval Control SL Team -vanteet painavat vain 1190 grammaa per setti, mikä tekee niistä markkinoiden kevyimmät tuotantokiekot. Kevyt rakenne saavutettiin optimoimalla vanteen muoto ja kokoonpano sekä vähentämällä painoa navoista. Suurin painonsäästö tuli kuitenkin hiilikuitupinnoista, jotka ovat 29 % kevyempiä kuin teräksiset vastineensa. Tämä ei ole ainoastaan painoa vähentävä valinta, vaan valmistajan mukaan myös kestävämpi ratkaisu, mikä on ratkaisevaa XC-kilpailuissa, joissa keveys ja kestävyys ovat avainasemassa.

 

Kestävyyttä ja luotettavuutta

Kuten todettua, Control SL Team -vanteet eivät ole pelkästään kevyet, vaan myös erittäin kestävät. Ne vaativat 33 % enemmän voimaa rikkoutuakseen kuin lähimmät kilpailijansa, mikä on merkittävä etu teknisillä ja haastavilla radoilla. Tämä kestävyys saavutettiin paitsi hiilikuitupintojen, myös vanteen muotoilun ansiosta. Litteän yläosan reunan muotoilu vähentää pinch flat -riskiä, jolloin ajajat voivat käyttää haluamaansa ilmanpainetta luottavaisin mielin.

Ohjaustarkkuus ja hallittavuus

Nopeuden lisäksi ohjaustarkkuus ja hallittavuus ovat avainasemassa XC-kilpailuissa. Rovalin kehittämät vanteet ja hiilikuitupinnat on optimoitu sivuttaisjäykkyyden kannalta, mikä parantaa ohjautuvuutta ja ennustettavuutta. Tämä yhdistettynä optimaaliseen pystysuuntaiseen joustavuuteen mahdollistaa pyöräilijän hallita pyörää tarkasti ja maksimoida maastonmuotojen tarjoaman pidon. Rovalin tiimi testasi 15 erilaista vannekehän rakennetta ja vannekokoonpanoa löytääkseen optimaalisen yhdistelmän, joka vastaisi tiimikuskien vaatimuksia.

Vanne on 29mm sisäleveydellä ja lisäksi siinä on 4mm levyiset FlatTop reunat, jotka estävät läpilyönneistä aiheutuneita rengasrikkoja.

 

Pitkän suunnittelun tulos

Roval Control SL Team -vanteet ovat tulos kolmen vuoden intensiivisestä tutkimuksesta, prototyyppien valmistuksesta ja testauksesta. Lopputuloksena on kiekot, jotka ovat paitsi kevyet ja kestävät, myös äärimmäisen suorituskykyiset. Kiekot on varustettu SINC-laakereilla ja erityisellä navan rakenteella, joka on suunniteltu toimimaan saumattomasti hiilikuitupintojen kanssa.

Kiekot tulevat harvinaisen kattavassa paketissa, josta löytyy yhtä jos toista omistajalle tarpeellista tarviketta.

Mitä kaikkea on tarjolla 300 nopeimmalle?

Kiekot toimitetaan täyden varustepaketin kanssa, joka sisältää muun muassa varasetin hiilikuitupinnoja, 12kpl titaanisia jarrulevyn pultteja, vaihdettavat päätytulpat napoihin, XD- ja Microspline-vapaarattaan, Roval-brändätyn Dynaplug Racer Pro -työkalun, Roval juomapullot, vaihtolaakerit, kiekkopussit ja S-Works Fast Trak ja Renegade -renkaat. Kirsikkana kakun päälle Roval tarjoaa S-Racing -tiimiltä henkilökohtaisen tervehdyksen kiekkosetin ostajalle. Tämä kokonaisuus takaa, että pyöräilijä saa kaiken tarvitsemansa yhdestä paketista, mikä helpottaa huoltoa ja varmistaa suorituskyvyn säilymisen. Jo speksien perusteella on arvattavissa, että kiekot ovat arvokkaat. Näin ollen 3200€ hintalappu tuskin pääsee yllättämään.

 

 

Tulevaisuus näyttää, miten nämä kiekot otetaan vastaan laajemmin, mutta ainakin nyt ne näyttävät olevan merkittävä askel eteenpäin maastopyöräilytekniikassa. Roval Control SL Team -kiekot tarjoavat kisailijoille mahdollisuuden saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset yhdistämällä keveyden, kestävyyden ja hallittavuuden ainutlaatuisella tavalla.

Lisätietoja: Specialized

Kirjoittanut:

Bob

Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.