Hopelta uudet Evo Carbon -kuitukammet

Hope on juuri julkaissut pitkään odotetun hiilikuituisen version Evo-kampisarjastaan. Samalla perinteikäs brittifirma julkaisi myös uuden stemmin ja keskiölaakerin.

Brittiläinen Hope Technology on yritys, joka ei paljoa esittelyjä kaipaa. Legendaarinen briteissä tuotteensa valmistava yritys on juuri julkaissut pitkään odotetun hiilikuituisen version Evo-kampisarjastaan. Samalla Hope julkaisi myös uuden pronssisen anodisoinnin osiinsa, TR-stemmin sekä halkaisijaltaan 41 mm:n pressfit-keskiöön sopivat keskiölaakerit 30 mm:n akselille.

Hope Evo Carbon -kuitukammet

Hopen hiilikuituisista kammista on spekuloitu enemmän tai vähemmän jo vuosia, joten tätä tuotejulkaisua voinee pitää monen odottamana. Hopen alumiiniset kammet ovat keränneet kehuja niin tuotetesteissä kuin tyytyväisiltä omistajilta. Nyt Hope tarjoaa alumiinin rinnalle myös vaihtoehdoksi kevyempää hiilikuitua. Uudet Evo Carbon -kammet on Hopelle tuttuun tyyliin valmistettu Iso-Britanniassa Barnoldswickissa Hopen itse kehittämillä valmistusmenetelmillä. Hope kertoo, että uusien kuitukampien suunnittelussa ei keskitytty pelkästään keveyteen ja jäykkyyteen, vaan hiilikuitumattojen asettelulla ja kampien sisällä olevilla vaahtotäytteillä on myös pyritty optimoimaan ajotuntumaa sekä värinän ja iskujen vaimennusta. Käyttöalueeksi uusille kammille Hope suosittelee trail- ja all-mountain-ajoa.

Hope on tunnettu pitkäikäisistä tuotteista, jotka ovat myös hyvin huollettavia. Nämä asiat on otettu huomioon myös uusissa Evo Carbon -kammissa. Kampien pintakerros on Hopen mukaan hankauksia paremmin kestävää 1K-hiilikuitua ja poljinkierteet ovat vaihdettavissa. Lisäksi akseli ja ratas ovat vaihdettavissa, joten kammet ovat yhteensopivia useimpien runkojen ja voimansiirtojen kanssa myös tulevaisuudessa.

Kampien poljinkierteet ovat vaihdettavissa.

Uudet Evo Carbon -kammet ovat saatavilla pituuksissa 155, 165 ja 170 mm. Ketjulinja on säädettävissä 52 ja 55 mm:n välillä ja akselin halkaisija on 30 mm. Paino kammilla on alkaen 422 g 155 mm:n pituudessa ilman ratasta ja 487 g 32-hampaisella rattaalla. Q-factor on valitusta ketjulinjasta riippuen 168 tai 176 mm. Hintaa uusilla premium-luokan kammilla on 690 €.

Tyylikäs 1K-viimeistely on tuttua myös Hopen muista hiilikuituisista tuotteista.

TR-stemmi

Samalla uusien kampien kanssa Hope julkaisi myös muita tuotteita. Hopen AM-stemmin uusi korvaaja on nimeltään TR ja se on suunniteltu erityisesti downcountry-, trail- ja all-mountain-ajoon. Uusi TR on kevyempi ja samalla jäykempi, kuin valikoimasta poistuva AM. Uuden stemmin kulma on suora 0 astetta. Se on saatavilla 31,8 mm:n ohjaustangolle pituuksissa 32, 40 ja 50 mm ja 35 mm:n ohjaustangolle pituuksilla 35, 40 ja 50 mm. Ilmoitetut painot alkaen 121 g halkaisijalla 35 mm ja pituudella 35 mm. Suositushinta 135 €.

Uusi Hope TR -stemmi.

PF41-keskiölaakeri

Yksi suuri ongelma 41 mm:n keskiöissä (esim. BB86 ja BB92) on, että laakereille jää hyvin vähän tilaa, jos kampien akseli on halkaisijaltaan enemmän kuin 24 mm. Esim. Sramin DUB-kammet käyttävät 29 mm:n akselia ja Hopen kammet 30 mm:n akselia. Laakereiden elinikä kärsii huomattavasti, kun ahtaassa tilassa niiden täytyy olla tavallista pienempiä ja samalla heikompia. Hope kertoo ratkaisevansa tämän ongelman uudella PF41-keskiölaakerillaan. Uusi keskiölaakeri on custom-suunnittelua ja valmistettu Sveitsissä. Mukana tulee tiiviisti laakereiden väliin asettuva putki kammen akselille, jonka pitäisi muun muassa ehkäistä kosteuden pääsyä laakereihin. Keskiölaakerin mukana toimitetaan myös spacerit 29 mm:n akseleita varten, eli käytännössä DUB-kammille. Uudet laakerit muistuttavat melko paljon DRF3041-teollisuuslaakeria, mutta on hyvin mahdollista, että Hope on omiin keskiölaakereihinsa tehnyt muutoksia, jotta laakerit soveltuisivat paremmin käytettäviksi pyörän keskiössä.

Uudet Hope PF41 -keskiölaakerit.

Pronssinen anodisointi

Hope on laadukkaiden tuotteiden lisäksi ollut pitkään tunnettu laajasta valikoimasta värivaihtoehtoja. Väripalettiin on nyt lisätty uusi tyylikäs pronssi. Uudella värillä anodisoituja tuotteita tulee myyntiin 1. maaliskuuta alkaen.

Hopen tuotteet ovat nyt saatavilla myös pronssisella anodisoinnilla.

 

Lisätietoja uusista Hope Evo Carbon -kammista ja muista tuotteista löydät muun muassa Hopen sivuilta täältä.

 

Kirjoittanut:

Mika

Kuraläpän viisain ja sydämellisin henkilö, toinen perustajajäsenistä. Mitä Mika ei tiedä, sitä ei kenenkään tarvitse tietää. Tekniikan parissa työtään tekevä Mika nauttii siitä, kun pääsee ajamaan pitkiä lenkkejä mieluiten musiikkia kuunnellen. Kalusto alla vaihtuu fiiliksen mukaan maasturista graveliin. Mika arvostaa myös hyviä oluita, ja onkin paljon mainetta niittäneen Kuraläppä NEIPAn luoja.