Leatt Mono Suit MTB HydraDri 3.0 kurahaalari

Syksy vietettiin erittäin sateisissa merkeissä ja Kuraläpän testiin saatiin Leatt Mono Suit MTB HydraDri 3.0 kurahaalari.

Kurahaalari vie ajatukset väkisin hiekkalaatikolle ja kieltämättä se on omassakin ajatusmaailmassa ollut enemmän taaperoiden vaate. Perheenjäsenet myös naureskelivat hieman aikuisten kurahaalarille. Syksy on kuitenkin itselleni yleensä haastava kausi pyöräillessä, koska pyörien / vaatteiden peseminen käy aivan työstä ja monesti tulee viimeiseen asti vältettyä lammikoita. En tiedä olenko ainoa tämän ajatuksen kanssa, mutta jos lenkin alussa päättää, että nyt en kiertele lammikoita, on tuloksena monesti ollut huikea lenkki ja tämä haalari tarjoaa myös mahdollisuuden siihen.

Esittely

Leatt Mono Suit MTB HydraDri 3.0 on Leattin uusinta mallistoa ajohaalareista. Haalarista on tarjolla kahta mallia HydraDri 3.0 ja HydraDri 5.0. Isoin ero näillä haalareilla on se, että HydraDri 5.0 tarjoaa korkeamman vedenpitävyyden ja hengittävyyden 30 000 mm / 30 000 g/m2.

HydraDri 3.0 on valmistettu merkin kolmikerroksisesta vedenpitävästä HydraDri-kankaasta. Tämä tarjoaa vedenpitävyyden ja hengittävyyden 10 000 mm / 10 000 g/m2. Pukiessa haalarin huomaa, että sisäkangas on yllättävän pehmeä ja tarjoaa mukavuutta ihoa vasten. Ulkopintaan on lisätty DWR-pinnoite, jonka tarkoituksena on hylkiä likaa ja vettä.

Ominaisuudet

• Täysin teipatut ja vahvistetut saumat
• Kestävä ja joustava 360° Stretch -materiaali
• Mikrokuituliina ajolasien putsaamiseen
• Mukana toimitettavalla tarramagneetilla huppu pysyy kypärän päällä tukevasti
• Yhteensopiva suojapaitojen ja panssarien kanssa
• Kolme tilavaa ulkotaskua
• YKK Aquaguard -vedeltä suojatut vetoketjut
• Kaksisuuntainen päävetoketju toimii myös sepaluksena
• Brush Guard -vahvikkeet polvissa ja kyynärpäissä
• Hinta 319€

Mitoitus

Lähdetään liikkeelle ensimmäiseksi haalarin mitoituksesta. Olen käyttänyt aiemminkin Leattin ajovaatteita, jolloin housut ovat olleet aina kokoa M ja takki kokoa L. Haalari, joka kuvissa esiintyy on kokoa L.  Haalarin mitoitus on erittäin hyvä 181cm miehelle, jolla on 87cm sisäsauma. Ihme kyllä, koko tuntuu olevan lähes täydellinen itselleni. Yleinen fiilis on se, että haalari istuu todella hyvin, lahkeet sekä hihat ovat sopivan pitkät ja vyötärön kiristysremmeillä housuosan saa pysymään hyvin paikoillaan. Liikkuessani en kiinnittänyt mitään huomioita haalariin, mikä kertonee vain toimivasta ja sopivasta tuotteesta.

Omat kokemukset

Ensimmäisenä, kun haalarin puki päälle ja veti vetoketjun kiinni, kiinnitin huomiota hyvin suunniteltuun ja toteutettuun kaulukseen. Kaulus on korkea ja hyvin suojaava, mutta ei kuitenkaan ahdistava. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että ajaessa en tarvinnut tuubihuivia, vaan kaulus itsessään suojasi kaulaa / niskaa kylmältä ajoviimalta. Huppu on ominaisuus, jota käytän hyvin harvoin ja vain silloin, kun ajan lenkin päätteeksi siirtymiä kotiin kylmillä keleillä. Tällaisessa käytössä huppu hoiti asiansa ja kun huppu ei ollut päässä, oli se huomaamaton, koska magneetit pitivät sen paikoillaan.

Olen käyttänyt jo pitkään erilaisia kuorivaatteita ja huomannut, että jokainen kuorivaate tarvitsee toimiakseen hyvän aluskerraston ja sama pätee myös tämän haalarin kanssa. Vaikka haalarin sisäpinta tuntuukin pehmeältä ja mukavalta ei se kuitenkaan minulla toiminut paljaalla iholla. Kuorivaatteiden käytettävyyttä pystyykin säätelemään paljon sillä, mitä alla on. Tämä haalari toimii varmasti myös talvella, jos alle pukee vain riittävästi.

Vaatteiden hengittävyys on merkittävä tekijä, kun puhutaan tuotteista, jotka on tarkoitettu liikkumiseen. Rauhallisessa ajelussa tuuletukseen ei tule juurikaan kiinnitettyä huomioita, mutta heti kun vauhti kiihtyy, sen merkitys korostuu. Leatt onkin onnistunut toteuttamaan tuuletukseen tarkoitetut vetoketjut niin, että näitä pystyy käyttämään ja säätämään helposti myös ajaessa.

Yhteenveto

Leatt Mono Suit MTB HydraDri 3.0 on laadukkaan tuntuinen ja monipuolinen haalari, joka tarjoaa suojaa ja mukavuutta maastopyöräilyssä. Miksei myös muissakin pyöräilyn alalajeissa, mutta maastossa kanssatoverit eivät aivan niin paljon kiinnitä huomiota mahdollisesti kyseenalaiseen pukeutumiseen. Haalari mahdollistaa ajamisen monenlaisissa olosuhteissa erityisesti viileämmillä keleillä. Vaikkakaan todellista vesitestiä haalarille en suorittanut, on käytettävyys syksyn lenkkikäyttöön hyvä.

Korostetaan nyt kuitenkin vielä, että  kurahaalari on käytännöllinen myös arjessakin, erityisesti silloin, jos on vielä leikki-ikäisiä lapsia. Isyyden hienoimpia hetkiä on, kun voi uhrata oman takapuolensa liukumäen kuivaamiseen ja tämä haalari mahdollisti myös sen.

 

Lisää tietoa valmistajan sivuilta ja video HydraDri 2023 mallistosta

Leattia maahan tuo Mintar Oy ja jälleenmyyjät löydät täältä: mintar.fi

 

 

Kirjoittanut: