Uusi Mondraker Crafty Carbon XR LTD – Limited edition, unlimited power

Saisiko olla jotain hieman spessumpaa? Mondraker julkaisi juuri rajoitetun erän pyörästä nimeltä Crafty Carbon XR LTD, joka vie sähköpyöräilyn kokemuksen entistä pidemmälle.

Mondraker julkaisi juuri uuden version Crafty sähköpyörästään. Uusi Crafty Carbon XR LTD on limited edition siksi, että siitä on saatavilla vain rajoitettu määrä pyöriä. Rajattuun joukkoon pyörä kuuluu myös siksi, että se on varustettu Boschin uudella Performance Line CX Race –moottorilla, joka on vielä toistaiseksi hyvin harvoissa pyörissä tarjolla.

Boschin uusi Race –moottori sisältää uudenlaisen Race avustustason, joka mahdollistaa vielä Turboa pykälää jämäkämmän avustuksen. Racella saa 400% avustusta, kun perinteinen Turbo antaa ”vain” 340% Boschin Performance Line CX mallissa. Molemmat moottoreista tarjoaa 85Nm vääntöä. Uusi Race on kuitenkin myös entistä kevyempi, sillä siitä on saatu tiputettua 150g pois verrattuna edeltäjäänsä.

Tyylikäs läpikuultava meripihkan väri, jonka alta paljastuva hiilikuitu antaa ulkonäölle luonnetta.

Uusi Crafty Carbon XR LTD pohjautuu Mondrakerin Crafty XR versioon, joka on Craftyjen malliston hulppein ja kisakirein pyörä. Mondraker lupailee, että uuden moottorin myötä tästä pyörästä eivät ominaisuudet lopu helposti kesken. EBike Flow -sovelluksen avulla avustusta, kiihdyttämistä, maksiminopeutta ja –vääntöä on mahdollista myös muokata jokaisen kuskin makuun sopivaksi.

Speksit vimpan päälle.

Speksien puolesta Crafty XR LTD mukailee myös Crafty XR:ää. Pyörä on kasattu Öhlinsin iskareilla, ja siitä löytyy joustoa 150mm takaa ja 170mm edestä. Geometria on sama tuttu mikä muissakin Craftyissa.

Boschin Kiox näyttö
Vasemman käden Mini Remote helposti peukalon lähettyvillä, jonka avulla säädetään avustusta.

Hintatiedot ja saatavuudet Hi5Bikesilta.

Kirjoittanut:

Salla

Kuraläpän ehdottomasti hauskin sekä ylivoimaisesti äänekkäin edustaja, jonka seurassa ei ole koskaan tylsää. Et usko vai? Lähde Sallan kanssa lenkille, niin 5min jälkeen tiedät mistä puhumme. Jos jatkat pidempään kuin 5min, niin opit hiljalleen mitä millainenkin kiljahdus tarkoittaa. Sallahan ei ole mikään pelkkä kaunis hattuteline, vaan pitkän kokemuksen omaava maastopyöräilijä, jonka salainen (nyt julkinen) intohimo on Emmerdale.