Mondraker Raze – nyt myös alumiinisena

Suosittu Mondrakerin trailipyörä Raze saa hiilikuidun kaveriksi myös alumiinin

Mondraker julkaisi tasan vuosi sitten uuden pyörän, joka kantoi nimeä Raze. Raze herätti heti huomioita myös suomalaisissa harrastajissa, sillä joustomatka ja geometria vaikuttivat sopivalta monipuoliseen ajoon Suomen poluilla. Razen sanotaan yhdistävän xc- ja enduropyörien parhaimmat ominaisuudet, sopien siis täydellisesti trail-kategoriaan. Julkaisuhetkellä pyörää oli saatavilla vain hiilikuituisena. Nyt vuosi Razen ensijulkaisusta, Mondraker tuo mallistoonsa myös alumiinisen Razen!

 

Pyörien runkomateriaalit jakavat mielipiteitä harrastajien keskuudessa. Kun toiset vannovat hiilikuidun nimeen, osalle alumiini on ainut oikea vaihtoehto. Nyt alumiinivaihtoehtojen lisäyksellä Razen mallistoon Mondraker tekee tästä pyörästä mahdollisen vaihtoehdon yhä useammalle harrastajalle. Alumiiniversioissa myös hinnat ovat totuttuun tapaan edullisempia verrattuna hiilikuituisiin versioihin. Alumiinista Razea on saatavilla kahdessa eri kokoonpanossa, kun hiilikuituista Razea on kolmea versiota.

 

Razen mallit ja hinnat

Raze 3999€

Raze R 5199€

Raze Carbon R – 7299€

Raze Carbon RR – 8799€

Raze Carbon RR SL – 11999€

Raze – Rockshox 35 Gold RL 150mm, Fox Float DPS Performance, Sram SX, Sram Level T, MDK-EP1
Raze R – Fox 36 Rhythm 150mm, Fox Float DPS Performance, Sram GX, Sram G2 R, Mavic Crossmax XL

Uuden runkomateriaalin mukaan ottamisen myötä Raze ei ole kokenut muita uudistuksia. Alumiininen Raze pohjautuu täysin hiilikuituiseen edeltäjäänsä, säilyttäen saman geometrian ja kinematiikan. Razesta löytyy takaa joustoa 130mm ja edestä 150mm. Tässäkin pyörässä noudatetaan Mondrakerin Forward Geometry – ajattelua, keulakulman ollessa 65,5° ja satulaputkenkulman 76,5°. Näihin numeroihin kun lisätään vielä tilava reach (L 495mm, M 475mm) niin pyörä on valmis trailiajoon kaikissa olosuhteissa. Miksei vaikka vierailuille myös bikeparkeihinkin!

 

Mondrakerin maahantuojana Suomessa toimii Hi5Bikes.

Kirjoittanut:

Salla

Kuraläpän ehdottomasti hauskin sekä ylivoimaisesti äänekkäin edustaja, jonka seurassa ei ole koskaan tylsää. Et usko vai? Lähde Sallan kanssa lenkille, niin 5min jälkeen tiedät mistä puhumme. Jos jatkat pidempään kuin 5min, niin opit hiljalleen mitä millainenkin kiljahdus tarkoittaa. Sallahan ei ole mikään pelkkä kaunis hattuteline, vaan pitkän kokemuksen omaava maastopyöräilijä, jonka salainen (nyt julkinen) intohimo on Emmerdale.