Vuoden Bike Park 2022 on Mielakka – Vuoden teko -palkintoja jaettiin kaksi
Vuoden Bike Parkin ja muut palkinnonsaajat valitsi puolueeton raati, jonka puheenjohtajana toimi Visit Finlandin Sport & Outdoor -toiminnon vetäjä Virpi Aittokoski. Valintaraadin muodostivat Antti Laiho (Fmbia-ohjaajat), Sami Maukonen (Endurojunnut & EBA) sekä median edustajina Bob Jakovski (Kuraläppä Media) ja freelance-toimittaja Jussi Ovaskainen.
Raadilla oli valinnassa tärkeänä työkaluna Bikeparkfinland.fi-sivuilla julkaistu kysely, johon vastasi lähes tuhat pyöräilijää.
”Bike parkit ovat viime vuosina panostaneet reittisuunnitelmiin, -rakentamiseen ja -huoltoon. Tämä työ yhdessä yhteisöllisyyden ja palveluiden kehityksen kanssa näkyi selkeästi niin kuluttajien kuin raadinkin mielipiteissä. Nyt palkitut ovat kaikki osaltaan nostamassa suomalaisten bike parkien laatustandardeja”, raadin puheenjohtaja Aittokoski perustelee valintoja.
Mielakassa korostuu yhteisöllisyys
Kouvolassa sijaitsevassa Mielakassa mäki ei ole kovin korkea tai suuri, mutta siellä kohtaavat intohimo, ammattitaito ja helposti lähestyttävä toimintakulttuuri.
Mielakassa on tehty pitkäjänteistä ja määrätietoista kehitystyötä jo useamman vuoden ajan. Raatia ilahdutti etenkin uusi monipuolinen harjoittelualue sekä reitistön järjestely entistä selkeämmäksi, sujuvammaksi ja turvallisemmaksi. Mielakka onkin ottanut tehtäväkseen rakentaa pyöräilykulttuuria ja lajin yhteisöllisyyttä, unohtamatta kuitenkaan reitti-infrastruktuurin ja oheispalveluiden kehittämistä.
Myös kyselyyn vastanneiden kommentit kertovat Mielakan aktiivisesta kehityksestä ja kodikkaasta yhteisöllisyydestä:
”Vuosi vuoden jälkeen nousujohteinen toiminta jokaisella rintamalla niin asiakaspalvelusta ratojen kuntoon ja määrään.”
”Viihtyisä ja yhteisöllinen paikka, jossa useita reittejä. Kahvilan herkut ja ystävällinen henkilökunta takaavat päivän onnistumisen.”
Trail It nosti reittien laatustandardin korkealle
Vuoden Bike Park -palkinnon ohella valintaraati myönsi Vuoden teko -palkinnon Trail It Oy:lle suomalaisten bike park -reittien ammattimaisesta kehitystyöstä.
Trail It on osoittanut, että hyvin suunnittelemalla ja rakentamalla samasta reitistä voi turvallisesti nauttia niin aloittelija kuin huippukuskikin. Trail It Oy:n toiminnassa yhdistyy intohimo vankkaan ammattitaitoon.
Trail It Oy:n rakentamat reitit ovat useissa bike parkeissa nousseet suosituiksi ja puhutuiksi aiheiksi. Tämä näkyi myös kuluttajien äänissä, joissa kilvan ylistettiin vuoroin Iso-Syötteen, Laajiksen ja Sappeen uusia reittejä. Kaikissa näissä on yhdistävänä tekijänä Trail It Oy:n kädenjälki.
Hissityöntekijä Sami Pajunen palkittiin loistavasta asiakaspalvelusta
Raati päätti jakaa myös toisen Vuoden teko -palkinnon, jonka saa Jyväskylän Laajiksen hissityöntekijä Sami Pajunen ensiluokkaisesta palvelusta.
Pajunen tuo iloisena ja avuliaana hissityöntekijänä mäkipäivään ylimääräisen piristyksen. Luottamusta herättävällä ammattitaidolla hän karistaa aloittelijan jännityksen ja luo kokeneelle kuskille leppoisan tunnelman.
Pajunen näyttää esimerkillään, kuinka jokaisen asenne ja panos on tärkeä hyvän asiakaskokemuksen luomisessa. Positiivinen asenne on niin näkyvää, että Sami nousi useasti esille myös äänestyksen perusteluissa:
”Näin upeaa asiakaspalvelijaa en ole pitkään aikaan tavannut missään muualla. Hän on juttukaveri, henkinen tuki, muistuttaa tauon tarpeesta ja huomio kaikki aivan erinomaisella tavalla.”
”Erityismaininnan ansaitsee Sami, joka loi tänäkin kesänä hissille sellaisen tunnelman, että ajon tylsin vaihe hissinousukin alkaa hymyssä suin!”
Lisätietoja:
Harri Lindfors, toiminnanjohtaja
Puh: +358 50 540 9000
Sähköposti: harri.lindfors@ski.fi
Vuoden Bike Park -palkinto jaettiin nyt toisen kerran. Se tuotiin perinteisen ja arvostetun Vuoden Hiihtokeskuspalkinnon rinnalle syksyllä 2021. Suomen ensimmäinen Vuoden Bike Park -titteli myönnettiin syyskuussa 2021 Sappeelle. Tuolloin Vuoden Teko -palkinnon sai Meri-Teijo Bike Park.
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat rinneturvallisuuden edistäminen, koulutus-, tiedotus- ja tutkimustoiminta, yhteistyö viranomaisten kanssa sekä toimialan edunvalvonta. Keskeisiä tavoitteita ovat alamäkilajien harrastajamäärän ja -aktiivisuuden lisääminen sekä toimialan terveen kasvun varmistaminen. Yhdistyksen jäseninä on noin 70 hiihtokeskusta, 25 bike parkia, 50 hiihtokoulua ja 40 yhteistyöjäsentä.
Kirjoittanut:
Mies, jonka aina liikkeessä pysyvät aivot ovat alkujaan Kuraläpän idean takana. Ilman Bobia ei olisi Kuraläppää. Bob on monitaituri ja perheenisä, jolla on sana hallussa ja kamera pysyy kädessä. Kova kestävyysurheilutausta rakensi Bobista sen kovaa ajavan koneen, joka nykyään viihtyy enemmän enskaisammilla poluilla. Rakastaa pyöräspeksaamista, jopa melkein enemmän kuin pyöräilyä itseään.