Uusi Polar Grit X2 Pro yhdistää Vantage-sarjan uusimmat ominaisuudet järeämpään pakettiin

Polarin suosittu outdoor-malliston lippulaiva Grit X Pro saa seuraajan, johon on leivottu mukaan kaikki Vantage V3:n uusimmat teknologiat ja lisäksi myös muutama Polarille täysin uusi ominaisuus.

Polarin Grit-sarjan kellot ovat outdoor-tyyppisiä urheilukelloja, joissa Polarin Vantage-sarjan kestävyysurheiluun painottuvat ominaisuudet on paketoitu järeämpiin kuoriin. Myös juuri julkaistu Grit X2 Pro noudattaa tätä kaavaa ja sisältää julkaisuhetkellä kaikki Vantage V3:n ominaisuudet. Yhtäläisyydet Grit- ja Vantage-sarjojen välillä ovat aina olleet sen verran laajat, että vertailulta näiden kahden tuotesarjan välillä ei voi välttyä. Tämä on tuttu toimintatapa muiltakin urheiluelektroniikan valmistajilta, eikä se fiksusti toteutettuna ole mitenkään negatiivinen asia. Polar kehuu uuden Grit X2 Pro:n olevan heidän mahdollisesti kaikkien aikojen paras laitteensa.

Mikä on uudistunut ulkopinnalla?

Uusi Grit X2 Pro on kokenut merkittäviä muutoksia edeltäjämalliin verrattuna. Ulkokuoressa on nyt aiempaa enemmän metallia, mikä antaa arvokkaamman ja kestävämmän laatuvaikutelman. Uuden mittarin kestävyys on testattu MIL-STD-810H-standardin vaatimukset täyttäväksi. Akunkesto on parantunut huomattavasti ja Polar lupaa uudelle mittarille 10 vuorokautta akunkestoa älykellotilassa edeltäjän 7 vuorokauteen verrattuna (näyttö pois päältä, älä häiritse -tila päällä yöllä 8 h vuorokaudessa, ilman treeniä, 24/7-sykemittaus päällä). Tarkan tallennuksen harjoitustilassa akunkesto on parantunut kolme tuntia ja on nyt 43 tuntia. Virransäästömoodissa harjoitusta voi tallentaa nyt jopa 140 tuntia edeltäjän 100 tunnin sijaan.

Uudessa Grit X2 Pro:ssa on Vantage V3:sta tuttu kirkas 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö (326ppi), jonka päällä on edellisestäkin Grit X Pro:sta tuttu erittäin kestävä safiirilasi. Uusi AMOLED-kosketusnäyttö on n. 15 % edeltäjäversiota suurempi ja vaikuttaa käytettävyydeltään selvästi edeltäjämallin melko himmeää LCD-kosketusnäyttöä paremmalta. Vantage V3:een verrattuna Grit X2 Pro:ssa on selvästi paremmin näyttöä suojaavalta vaikuttava rakenne, jossa etupuolella näytön reunoja ympäröi metallikehys. Kuten edeltäjämallikin, on uusi Grit X2 Pro saatavilla sekä teräsrunkoisena että titaanirunkoisena versiona. Vesitiiviydeksi luvataan myös edelleen sama 100m kuin edeltäjällekin ja suositeltu lämpötila-alue on -20°C – 50°C.

Grit X2 Pro Titan vasemmalla ja keskellä, teräsrunkoinen versio oikealla.

Mikä on uudistunut kuoren alla?

Uudessa Grit X2 Pro:ssa on huomattavasti edeltäjää tehokkaampi prosessori, jonka pitäisi taata sujuvamman käyttökokemuksen. Uusi prosessori on jopa 129 % edeltäjää tehokkaampi. Sensorien saralla uudesta Polar Grit X2 Pro:sta löytyy Vantage V3:ssa käytetty Polar Elixir -sensoriteknologia, johon kuuluu muun muassa uudistunut optinen sykesensori, kehon lämpötilan mittaus, happisaturaation mittaus sekä EKG-testi. Muistia löytyy nyt jopa 32 Gt, johon saa mahtumaan mukavasti karttadataa, sillä uusi kello tukee maastokarttoja. Navigointi tukee nyt myös Stravan reittisuunnittelutyökalulla tehtyjä reittejä aiemmin tarjolla olleen Komootin lisäksi. Uudessa rannelaitteessa on uudistunut antennin suunnittelu ja kaksitaajuus-GPS, joiden pitäisi yhdessä tarjota aiempaa tarkempaa reitin tallennusta ja sijaintitietoa esimerkiksi huonossa säässä tai korkeiden rakennusten välissä.

Harjoitusten tallennuksen puolella nähdään uusina ominaisuuksina erityisesti monia maantiepyöräilijöitä kiinnostava VAM (keskimääräinen nousunopeus, velocità ascensionale media), vertikaali nopeus sekä 3D-nopeus, joka ottaa huomioon nopeuden laskennassa vaakasuoran etenemisvauhdin lisäksi myös nousumetrien vaikutuksen nopeuden laskentaan.

VAM ja vertikaalinopeus ovat varmasti monelle mäkisessä ympäristössä urheilevalle kiinnostavaa dataa.

Hinnat ja saatavuus

Uusi Polar Grit X2 Pro on ennakkotilattavissa Polarin verkkokaupasta 20.3.-2.4.2024. 3.4. alkaen uusi kello on laajasti saatavilla jälleenmyyjillä. Teräsrunkoiset värit Night-Black ja Stone-Gray maksavat 749,90 € ja titaanirunkoinen versio mustalla silikonirannekkeella sekä ruskealla nahkarannekkeella 869,90 €. Lisäksi teräsrunkoinen Grit X2 Pro on saatavilla H10-sykelähettimen kanssa hintaan 799,90 €.

Tässä premium-hintaluokan urheilukellojen kategoriassa uusi Grit X2 Pro tulee saamaan erittäin kovaa vastusta kilpailijoilta. Polarin vahvuutena on perinteisesti ollut kehittynyt palautuksen ja rasituskuorman seuranta, mutta lista ominaisuuksista ei ehkä ole aivan niin kattava kuin osalla kilpailijoista. Aika näyttää miten suomalaisen urheiluelektroniikan pioneerin uutuus pärjää äärimmäisen tiukassa kilpailussa maailmalla.

Lisätietoja uudesta outdoor-rannetietokoneesta löydät muun muassa Polarin sivuilta täältä.

Kirjoittanut:

Mika

Kuraläpän viisain ja sydämellisin henkilö, toinen perustajajäsenistä. Mitä Mika ei tiedä, sitä ei kenenkään tarvitse tietää. Tekniikan parissa työtään tekevä Mika nauttii siitä, kun pääsee ajamaan pitkiä lenkkejä mieluiten musiikkia kuunnellen. Kalusto alla vaihtuu fiiliksen mukaan maasturista graveliin. Mika arvostaa myös hyviä oluita, ja onkin paljon mainetta niittäneen Kuraläppä NEIPAn luoja.