Uusi Pivot Shuttle AM tarjoaa monipuolisuutta sekä Boschin moottorin

Mitä nyt taas?
Pivot tarjoaa sähköpyöriä moneen käyttöön. Kevytsähköpyörien kategoriaan lukeutuu Shuttle SL, jonka tehosta vastaa Fazuan 60 Nm moottori, kun taas malliston tehokkain Shuttle LT on varustettu Shimanon 85 Nm moottorilla. Tavallaan näiden pyörien väliin on asettunut aiemmin julkaistu Shuttle AM, josta on löytynyt LT-mallin tavoin Shimanon EP8-moottori, mutta joustoa on ollut maltillisemmin ”vain” 140mm. Shuttle AM on nyt saanut uudet vaatteet päällensä, ja muutos havaittavissa heti ensisilmäyksellä.

Mikä tässä pyörässä on ajatuksena?
Kyseessä on kevyt ja ”sopivalla joustolla” varustettu 29″ pyörä. Tässä tapauksessa sopivan jouston määritelmä on 148 mm takana ja 160 mm edessä. Pyörää on mahdollista ajaa valmistajan näkemyksen lisäksi myös mullet-kiekoilla. Merkittävintä mielestäni on se, että tämän pyörän yhteydessä Pivot tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä Boschin kanssa, ja pyörä on näin ollen saatavilla mallista riippuen joko Bosch Performance CX tai Performance CX Race -moottorilla.

L-kokoisen pyörän keulakulma vaihtelee 64,1° ja 64,5° välillä. Saman koon reach pyörii 476-480mm välillä geometria-asetuksesta riippuen. Merkittävimpänä muutoksena edeltäjään on noin 2° jyrkentynyt satulaputken kulma ja noin 10-15mm kasvanut reach. Nämä on kuultu ennenkin ja niillä pääsee varmasti hyvin metsään – kuten maastopyöräilijän on tarkoituskin. Kuulostaa varsin kykenevältä kokoonpanolta monenlaiseen ajoon.

Pivotille tuttuun tapaan tässäkin pyörässä alustan perustana on dw-link ja sille kaverina Foxin jousitus. Tällä yhdistelmällä todennäköisyys onnistumiselle on hyvin korkealla tasolla. Iskari on sijoitettu pystysuuntaan, joka mahdollistaa samanaikaisesti hyvät geometrian säätömahdollisuudet sekä täysikokoisen juomapullon mahtumisen etukolmion sisäpuolelle. Pivotin mukaan vertikaalinen iskarinsijoittelu edesauttaa myös rungon jäykkyydessä ja keveydessä sekä tarjoaa mahdollisimman matalan stand-over korkeuden. Rungosta löytyy flip chip, jolla pyörän geometria on helposti ja nopeasti muutettavissa sopimaan erilaisiin olosuhteisiin. Tämän vaikutus on keulakulmaa 0,4° ja noin 5mm keskiön korkeuteen.

Pivotin ja Topeakin yhdessä kehittämän työkalujärjestelmän työkalukotelon saa kiinnitettyä pyörän runkoon vaakaputken alle. Järjestelyn nimi on Pivot Dock Tool System. Lisäksi Bosch ja Pivot ovat yhdistäneet voimansa pyörän hallintaan käytettävän sovelluksen osalta, ja pyörää voi ohjata Bosch X Pivot Cycles Flow -sovelluksen avulla. Kyseessä on käyttäjäystävällinen mobiilisovellus, jonka tarkoitus on luoda helppo ja saumaton tapa kustomoida Bosch-varusteltua Pivotin sähköpyörää.

Speksit
Shuttle AM -pyörää on tarjolla kolmea eri mallia: Ride, Pro ja Team. Näiden osalta eroja löytyy luonnollisesti komponenttivalinnoissa, mutta myös akun koko muuttuu mallien välillä. Edullisin Ride tarjoillaan 625 Wh akulla ja kaksi kalliimpaa isommalla 750 Wh akulla. Akuista puheenollen, mielenkiintoiseksi Boschin ”täysitehoiset” sähköpyörät tekee uusi Bosch PowerMore -lisäakku, joka sisältää 250 Wh:n verran lisää akkukapasiteettia kokonaisuuteen. Näin ollen päästään jopa 1000 Wh kokonaiskapasiteettiin, joka tarjoilee varmasti erittäin hyvän toimintamatkan Shuttle AM -pyörälle.
Edullisin Team -versio tulee Shimanon SLX/XT -voimansiirrolla, Fox Performance alustalla ja Boschin 625 Wh -akulla. Pro ja Team -malleista löytyy SRAM Transmission Xo1 ja XX voimansiirtoa, Foxin Factory alustaa sekä 750Wh akku. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että voimansiirrosta riippumatta kaikki versiot tulevat Shimanon jarruilla (SLX/XT/XTR).
Pivot Shuttle AM valmistajan sivuilla.
Kuulostaa kiinnostavalta ja toiselle Mikolle terveiset, että koska koeajetaan?
Kirjoittanut:

Mikko päästettiin Kuraläpän joukkoon omasta mielestään Suomen virallisen Trail Hunterin statuksella. Intohimoinen pyöräilyn harrastaja on suunnannut ajatuksensa aikuisuuden taakan keskellä harrastekilpailijan ajamisista pyöräilylle aukeavan ajan käyttämiseen itselleen uusien polkujen ajamiseen, edes joskus. Kiinnostuksen kohteena omien ja kylän miesten pyörien speksaamisen ohella on toimintakyky jonka tulisi säilyä aina eläkepäivien vuorilta paiskautumiseen asti.