Robusti treenikaveri kaikkiin olosuhteisiin – Uusi Mondraker Chrono Carbon DC
Talven tulo on jo hyvässä vauhdissa ja Suomessa se yleensä tarkoittaa sitä, että olosuhteet muuttuvat, jos ei nyt epäsuotuisiksi niin ainakin olennaisesti erilaisiksi maastopyöräilijän perspektiivistä katsottuna. Monen harrastajan kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että myös kalustoa muokataan mahdollisuuksien mukaan talvikeleihin sopivammaksi. Osalla meistä tämä saattaa tarkoittaa sitä, että kypärän alle ilmestyy pipoa ja hanskat vaihtuvat lämpimämpiin versoihin. Osalla homma saattaa karata lapikkaasta sen verran, että päädytään speksailemaan jopa uutta, paremmin olosuhteisiin vastaavaa polkupyörää. Ja mikäpäs se olisikaan parempi laite lumen tasoittamille flow poluille ja rapsakkaan pakkaskeliin, kuin huoltovapaa ja varmatoiminen jäykkäperä!
Tähän, ja miksei moneen muuhunkin käyttöön Mondraker on julkaissut upouuden hiilikuituisen jäykkäperän, joka kantaa nimeä Chrono Carbon DC.
Tämä julkaisu on luonnollista jatkumoa vuoden alussa julkaistulle alumiiniselle Chrono DC -mallille. Nyt saataville tulleen täysin uuden hiilikuiturungon ansiosta pyörän luvataan olevan yksi monipuolisimmista hiilikuituisista jäykkäperistä.
Uusi Chrono Carbon DC
Chrono Carbon DC on Mondrakerin kuvaston radikaalein hiilikuituinen jäykkäperä, joka käsittää pähkinän kuoressa ”downcountry” -geometrian, 120mm etujousituksen, 2,4” renkaat ja säädettävän satulatolpan. Nämä ominaisuudet tekevät siitä täydellisen työkalun treenaamiseen ja kisaamiseen XC-hommista aina Trail -tyyppiseen ajamiseen asti.
Stealth Carbon, ja täysin uusi runko
Chrono Carbon DC:n runko on suunniteltu uudelleen alusta loppuun. Suunnittelun perustana on käytetty kokemuksia Mondrakerin todistetusti suorituskykyisistä täysjousitetuista malleista. Valmistusmateriaali on brändätty ”Stealth Carbon” -hiilikuiduksi ja muotoilukieli on tuttua uuden F-Podiumin, Neatin ja Crusherin rungoista.
Monipuolisuus edellä
Siinä missä saman valmistajan Podium Carbon on suunniteltu olemaan mahdollisimman kevyt XC -kisatykki (runko vain 775g), on Chrono Carbon DC suunniteltu olemaan monipuolinen oli kyseessä sitten ajotyyli tai -olosuhteet.
Chrono Carbon DC:n runko on hieman jämerämpää tekoa (1150g), geo on asteen verran loivempi ja spekseinä muun muassa 120mm keula, dropperi ja tuhdimmat renkaat oikeuttavat pyörälle DC -lisänimikkeen, jonka voidaan olettaa viittaavan termiin downcountry, joka puolestaan lupaa pyörälle vauhtia myös alamäissä.
Kokoonpanot ja hinta
Chrono Carbon DC on saatavilla kolmena eri osilla varustetulla versiolla, joissa kaikissa on sama Stealth Carbon -runko. Runkokokoja on neljä S, M, L ja XL.
Kalleimman RR version osalistaan kuuluu muunmuassa etälukittava Fox 34 Step Cast Float FIT4 EVOL Factory keula Kashima liukuputkilla, Sram Level T jarrut, GX voimansiirto, sekä OnOff Pija satulatolppa. R merkintää kantava välimalli erottuu kalliimmasta hieman edullisemmalla 32mm liukuputkilla varustetulla foxin keulalla ja Sramin GX/NX -voimansiirrolla. Edullisin malli tulee ilman dropperia, RockShoxin Recon gold RL keulalla ja NX/SX voimansiirrolla sekä edullisemmilla kiekoilla.
Geometria
Geometrian puolesta Chrono Carbon DC sijoittuu ”perus” -maastopyörien joukkoon. Jos nyt joitain Suomalaisille tuttuja malleja heitellään niin otsikon pyörä asettuu Canyonin Grand Canyonin ja Konan Lava Domen välimaastoon.
Kenelle?
Loppuun esittelen vielä oman tulkintani siitä kenelle tällainen pyörä olisi hyvä valinta;
Tämä pyörä on niille jotka haluavat helppohoitoisen _maastopyörän_, mutta haluavat jotain enemmän, kuin mitä alumiinirunkoisilla hinnat alkaen -malleilla on tarjota. Tällä pyörällä voi hoidella porukkalenkit lähipoluilla, pistäytyä trailcentterissä tai jopa havitella podium sijoituksia massatapahtumissa.
Kirjoittanut:
Aki on, kuten arvata saattaa, intohimoinen pyöräilyn sekakäyttäjä. Pyöräilevä rumpali, perheenisä ja insinööri, joka on hakeutunut tavoitteellisen urheilun pariin saadakseen vastapainoa arjen pyörteisiin. Sen lisäksi, että Aki koluaa keski pohjanmaan neulaspolkuja, on hän tuttu näky Suomen bikeparkeissa ja pyöräilytapahtumien osallistujalistoilla.